El jutge del Suprem Pablo Llarena
El jutge del Suprem Pablo Llarena

La querella contra el TC i Rajoy per impedir investir Puigdemont, en mans de Llarena

Actualitzat

La querella contra el Tribunal Constitucional i el govern de Mariano Rajoy per haver impedit la investidura de Carles Puigdemont ja té ponent al Tribunal Suprem: el magistrat Pablo Llarena.

Es tracta d'una querella presentada el 22 d'agost per l'Associació Atenes de Juristes pels Drets Civils, que té fins al 29 de setembre per dipositar la fiança que ha establert l'alt tribunal per admetre la causa: 12.000 euros.

En la querella de l'Associació Atenes s'explica detalladament l'actuació que es considera il·legal duta a terme pels magistrats del TC i els membres de l'anterior govern de l'estat espanyol (25 persones en total) per impedir la investidura de Puigdemont després de les eleccions del 21-D, cosa que suposa, per ells, la comissió d'un delicte de prevaricació i d'un altre delicte contra l'exercici dels drets civils.

L'Associació Atenes de Juristes denuncia que les fiances d'aquests procediments acostumen a ascendir fins als 3.000 euros, però en les dues querelles presentades per l'entitat el Suprem n'ha demanat quatre vegades més (12.000 euros).

 

En el text de la querella s'assegura que es va "elaborar un pla" per impedir la investidura del candidat "escollit democràticament", cosa que vulnera el dret que tenen els ciutadans a participar en els assumptes públics, directament o per mitjà de representants, lliurement elegits en eleccions periòdiques per sufragi universal.

A més, demanen al Suprem que els prengui declaració, un registre telefònic per determinar si es van creuar trucades i una fiança de 4.392.891 euros (un euro per a cada votant del 21-D).

Notícia relacionada: Querellants x República presenta la querella contra Llarena per prevaricació


A la querella també recorden que ni la llista de JxCat ni els resultats electorals es van impugnar prèviament i que el Consell d'Estat no va avalar que el govern espanyol presentés un recurs davant del Tribunal Constitucional per impedir la investidura de Puigdemont perquè el considerava prematur.

Malgrat tot, el TC es va reunir d'urgència i va establir unes mesures cautelars que van aturar la possible investidura de Puigdemont, impedint que pogués fer-se de manera telemàtica.

Aquest és el text íntegre de la querella:

La querella contra el govern de Rajoy per impedir la investidura de Puigdemont by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Aquest no és l'únic procés obert del col·lectiu de juristes pels drets civils. El passat mes d'abril també van presentar una querella contra el president del Suprem, Carlos Lesmes, i altres magistrats de l'Audiència Nacional i el Consell General del Poder Judicial a qui acusen de falta d'independència judicial. 
 

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles PuigdemontInvestidura
Anar al contingut