Catalunya

La queixa del lector: "Situacions surrealistes a la Beguda Alta"

Vols denunciar algun fet del teu entorn? Formes part d'alguna plataforma ciutadana i t'agradaria que es fes ressò de les teves campanyes? Aquest és el teu espai: envia'ns les teves queixes a Elmeu3cat24@tv3.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Actualitzat
El municipi de Masquefa té una extensió de 17,06 km2 i pertany a l'extrem més oriental de la comarca de l'Anoia. Els seus 8.321 habitants es troben repartits entre el nucli de la vila, la Beguda Alta, Can Valls, El Maset, Can Parellada i Can Quiseró i una vintena de masies. 

La Beguda Alta té la curiosa característica de dependre de tres municipis (Masquefa, Sant Llorenç d'Hortons i Sant Esteve Sesrovires) i de tres comarques diferents (l'Anoia, l'Alt Penedès i el Baix Llobregat). Aquesta circumstància provoca situacions "surrealistes" i de "poc sentit comú" que alteren considerablement la vida dels seus habitants. Per exemple, la que denuncia, en aquesta carta oberta, l'alcalde de Masquefa i president de la Mancomunitat de la Beguda Alta, Xavier Boquete.

L'alcalde explica que a la Beguda Alta hi ha dos centres educatius (una llar d'infants i una escola, adscrita a l'institut de Masquefa) que depenen de dos serveis territorials diferents. Això provoca, per exemple, que les famílies que tenen un fill que va a l'escola de la Beguda tingui les vacances de la setmana blanca en dates diferents de la del germà que va a l'institut.

Els tres alcaldes als quals pertany la Beguda Alta s'han reunit amb representants de la Generalitat per trobar solucions a aquesta problemàtica, "sense obtenir encara cap resposta satisfactòria".

Però hi ha molts altres exemples que alteren el dia a dia de la gent que viu en aquest nucli. "No només en l'àmbit educatiu, també en el sanitari o en d'altres es creen situacions tan incoherents, com haver de demanar permisos d'obra en llocs diferents segons si has de fer-les a la cuina o al menjador, en el cas d'una casa que es troba situada al mig de dos municipis".

En coneixes algun exemple més? N'ets un dels afectats? Tens alguna experiència similar i vols denunciar-la?

Deixa un comentari i digues-hi la teva!

______________________________________________________________________________

Tens alguna queixa semblant i vols que ens en fem ressò? Registra't a Elmeu3cat24 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a Elmeu3cat24@tv3.cat.

Aquí pots llegir altres denúncies que hem rebut:

  · Salvem l'estació de Sant Feliu de Llobregat
  · L'escassa recollida de brossa a l'Estartit
  · L'Ajuntament de Cabrils tira a terra un aqüeducte catalogat
  · Una estació meteorològica en un lloc de tradició centenària
  · La indefensió dels ciutadans
  · Quina és la solució perquè les companyies de telefonia mòbil ens donin de baixa?
  · La missió de donar-se de baixa de Movistar
  · Situació precària de les oficines dels serveis educatius
  · Un altre macrohotel al Raval
  · Desnonament sorpresa d'una guarderia
  · Obstacles a la Diagonal
  · Pineda de Gavà Mar
  · Pedrada al Poble Sec
  · L'olor estranya de l'aigua
  · Les tarifes del metro
  · Problemes al CEIP Bac de Roda
  . El govern bloqueja l'ampliació de l'escola Trama de Sabadell
  . Degradació de la Plaça Reial
  . Expropiacions no notificades
  . "Tancament del Centre Internacional de Premsa de Barcelona"




Anar al contingut