Barcelona

La queixa del lector: pedrada al Poble Sec

Vols denunciar algun fet del teu entorn? Formes part d'alguna plataforma ciutadana i t'agradaria que es fes ressò de les teves campanyes? Aquest és el teu espai, envia'ns les teves queixes a elmeu3cat24@tv3.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Actualitzat

La darrera denúncia rebuda a El meu 3cat24 arriba des del barri barceloní del Poble-sec, des d'on J. I., un veí anònim, alerta de la degradació del barri, on diu que hi ha cada cop més inseguretat.

J. I. s'ha decidit a escriure'ns després d'haver sofert una agressió contra el seu domicili. Uns desconeguts van llençar un roca de granit contra la seva finestra que podria haver causat una desgràcia si hi hagués hagut algú en aquells moments al saló. Aquest veí confessa sentir-se atemorit i abandonat per les autoritats. Aquí podeu llegir la seva denúncia:

"És una vertadera llàstima que un barri tan tradicional, bonic i encantador sigui víctima de la més absoluta decadència. A dia d'avui impera el tràfic de drogues a peu de carrer, la violència verbal i les navalles. Cada nit, sistemàticament, som víctimes del soroll permanent, l'insult a veus i els crits de gent que, en lloc de complir les obligacions que a mi se m'exigeixen, passen el seu temps delinquint i fent impossible la vida dels altres. [...]"

"Anit a les dues de la matinada va ocórrer al meu domicili un fet que crec sobrepassa tota sensibilitat civil i humana. Mentre dormia, va irrompre al meu saló una roca de granit, destrossant els vidres del saló. [...] Després d'aquest fet, vaig retirar les meves pancartes que reclamen 'un barri digne' per por de noves represàlies. Vaig trucar als Mossos d'Esquadra, però em van respondre que 'tenien molta feina, que eren lliures d'estar al carrer...'. Considero que açò no és més que una mostra de desil·lusió i manca d'aptituds d'un cos que lluny de vetllar per la seguretat ciutadana són els encarregats de protegir la llei del privilegi [...]."

"Aquesta és la situació al nostre barri sense privilegis, a partir d'aquesta matinada, he passat de ser un veí que se solidaritzava amb aquells que no poden aclucar l'ull, amb el que treballa cansat, deprimit, a ser un veí amb por i coaccionat. Jo no he estat pres en alta mar, però també els pirates del carrer Blai han raptat la meva veu i les meves voluntats de civisme. Quan els Mossos marxaren, vag tornar a sentir els vàndals mofar-se i riure's dels meus vidres destrossats."

J. I. (algú que va passar de viure a un barri amb encant a viure en un oceà de pirates sense llei).


Tens alguna denúncia semblant i vols que se'n faci ressò? Registra't a El meu 3cat24 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a elmeu3cat24@tv3.cat.

Aquí pots seguir altres denúncies que hem rebut:

· Pineda de Gavà Mar

Anar al contingut