Catalunya

La queixa del lector: "No a la creació del Polígon dels Ninots"

Vols denunciar algun fet del teu entorn? Formes part d'alguna plataforma ciutadana i t'agradaria que es fes ressò de les teves campanyes? Aquest és el teu espai: envia'ns les teves queixes a Elmeu3cat24@tv3.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Actualitzat
El passat 5 de novembre es presentava a Castellolí (Anoia) de manera oficial la Plataforma No al Polígon dels NiNOts, una iniciativa ciutadana que ja ha aconseguit recollir 215 signatures els darrers dos mesos. La plataforma, promoguda per quatre membres del municipi de Castellolí, denuncia la possible creació del Polígon dels Ninots, encara en fase preliminar, que està inclosa en el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

Castellolí és un municipi de 519 habitants (2010), l'accés al qual és per l'autovia A2, des de llevant, direcció Barcelona-Lleida. Té una superfície de 25,3 km2 i hi ha deu comerços i sis restaurants

El Polígon hauria d'incloure espais de restauració, hoteleria, lleure, botigues i oficines, unes instal·lacions que, segons Samuel Cervera, membre i impulsor de la Plataforma, "causarien impactes audiovisuals i paisagístics perquè afecten zones verdes i camps de conreu, i perquè es troben molt properes al nucli urbà de Castellolí".

Cervera denuncia també el poc consens social d'aquesta iniciativa al terme municipal de Castellolí, que és resultat, únicament, de la promoció de dos particulars. "Amb la plataforma, volem iniciar un procés de diàleg amb l'Ajuntament des de la via social per fer veure que molta gent censada a Castellolí i propietària de finques està contra aquest polígon terciari" afirma Cervera.

El procés de diàleg portarà la Plataforma No al Polígon dels NiNOts a reunir-se amb el consistori del municipi el proper 18 de gener, després d'haver presentat les 215 signatures a principis de mes.

Amb les seves accions, i tal com assegura al seu web, la Plataforma espera "que amb aquest fet, l'actual equip de govern s'ho repensi i reconsideri l'opció de retirar del projecte del POUM la construcció d'un polígon en una zona verda i de camps de conreu del nostre terme". La mateixa associació ha creat un grup al Facebook anomenat "No Poligon Ninots" que té 147 amistats.


En coneixes algun cas similar? N'ets un dels afectats? Tens alguna experiència semblant i vols explicar-la?

Deixa un comentari i digues-hi la teva!
______________________________________________________________________________

Tens alguna queixa semblant i vols que ens en fem ressò? Registra't a Elmeu3cat24 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a Elmeu3cat24@tv3.cat.

Aquí pots llegir altres denúncies que hem rebut:

  · Salvem l'estació de Sant Feliu de Llobregat
  · L'escassa recollida de brossa a l'Estartit
  · L'Ajuntament de Cabrils tira a terra un aqüeducte catalogat
  · Una estació meteorològica en un lloc de tradició centenària
  · La indefensió dels ciutadans
  · Quina és la solució perquè les companyies de telefonia mòbil ens donin de baixa?
  · La missió de donar-se de baixa de Movistar
  · Situació precària de les oficines dels serveis educatius
  · Un altre macrohotel al Raval
  · Desnonament sorpresa d'una guarderia
  · Obstacles a la Diagonal
  · Pineda de Gavà Mar
  · Pedrada al Poble Sec
  · L'olor estranya de l'aigua
  · Les tarifes del metro
  · Problemes al CEIP Bac de Roda
  . El govern bloqueja l'ampliació de l'escola Trama de Sabadell
  . Degradació de la Plaça Reial
  . Expropiacions no notificades
  . "Tancament del Centre Internacional de Premsa de Barcelona"
Anar al contingut