Imatges d'un tros escapçat de l'aqüeducte (Foto: Paco Riviére)
Imatges d'un tros escapçat de l'aqüeducte (Foto: Paco Riviére)
Catalunya

La queixa del lector: "L'Ajuntament de Cabrils tira a terra un aqüeducte catalogat"

Vols denunciar algun fet del teu entorn? Formes part d'alguna plataforma ciutadana i t'agradaria que es fes ressò de les teves campanyes? Aquest és el teu espai, envia'ns les teves queixes a Elmeu3cat24@tv3.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Actualitzat
Paco Riviére Tell, veí de Cabrils, ens ha fet partícips de les queixes d'alguns veïns d'aquesta població del Maresme al voltant de l'enderrocament per part de l'Ajuntament de l'aqüeducte de Santa Elena, catalogat per la Diputació de Barcelona com a patrimoni històric i que tindria una antiguitat aproximada de 300 anys.

A través de blogs i de grups al Facebook, es demana un respecte pel que consideren una part "vivent" de la història de la població i que a hores d'ara ja està parcialment derruïda ja que les obres es van iniciar el 13 de juliol d'aquest 2010. Diversos eucaliptus que envoltaven l'obra tricentenària també han estat talats, com volen demostrar amb les fotografies que ens han fet arribar els detractors de l'actuació.

Tot i que en principi no hi ha cap prohibició expressa que impedeixi les accions del consistori, el nostre lector argumenta que l'Ajuntament "té una responsabilitat en la conservació del patrimoni" i que la seva actuació no està sent "ni prudent ni sensata, a banda que en un ple anterior va dir que el traslladaria, cosa que evidentment no ha fet ni farà".

D'altra banda, aquests dies s'està habilitant una zona propera a l'aqüeducte on se farà la mostra gastronòmica de la població i que, segons Riviére, s'"aprofitaria" per seguir realitzant les obres d'enderrocament sense que es facin evidents als ulls dels vianants.

Tens alguna denúncia semblant i vols que ens en fem ressò? Registra't a Elmeu3cat24 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a Elmeu3cat24@tv3.cat.

Aquí pots llegir altres denúncies que hem rebut:

 · Manca de reollida de brosses a l'Estartit
 · Una estació meteorològica en un lloc de tradició centenària
 · La indefensió dels ciutadans
 · Quina és la solució perquè les companyies de telefonia mòbil ens donin de baixa?
 · La missió de donar-se de baixa de Movistar
 · Situació precària de les oficines dels serveis educatius
 · Un altre macrohotel al Raval
 · Desnonament sorpresa d'una guarderia
 · Obstacles a la Diagonal
 · Pineda de Gavà Mar
 · Pedrada al Poble Sec
 · L'olor estranya de l'aigua
 · Les tarifes del metro
 · Problemes al CEIP Bac de Roda

Anar al contingut