Catalunya

La queixa del lector: "Enderrocament a Blanes en un mes"

Vols denunciar algun fet del teu entorn? Formes part d'alguna plataforma ciutadana i t'agradaria que es fes ressò de les teves campanyes? Aquest és el teu espai: envia'ns les teves queixes a Elmeu3cat24@tv3.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Actualitzat
El nostre usuari 'savallsa' s'ha posat en contacte amb el 3cat24 i ens ha explicat una història insòlita sobre un edifici de la seva propietat situat a Blanes. Reproduïm literalment la seva història:

"L'any 2006, l'Ajuntament de Blanes va aprovar la concessió de la llicència d'obres a Gestión Inmobiliaria Costacat SL per a la construcció d'un edifici de pisos al passeig de Santa Bàrbara 5 de Blanes (Girona). Una veïna del futur immoble va presentar un recurs a la justícia demanant la il·legalització de la llicència per estar situat l'edifici a menys de 3 metres del seu. Ella mateixa incompleix aquesta distància amb l'immoble situat a l'altra banda. La constructora Costacat SL va continuar l'edifici fins a inicis del 2008, any en què la justícia va acceptar el recurs presentat per aquesta veïna, declarant així il·legal la llicència atorgada per l'Ajuntament el 2006.

En aquest moment, tant l'Ajuntament com el constructor en cap de la immobiliària, David Oliva, van presentar recursos contra la decisió d'il·legalitzar la llicència. No obstant això, ningú va inscriure al registre de la propietat la situació jurídica que presentava la finca i que és considerada com una càrrega que té l'edifici.

Van començar a comercialitzar l'edifici, i entre els anys 2008 i el 2010 es van vendre 12 dels 15 immobles de què consta sense informar de la situació jurídica de la construcció als compradors.

A principis del 2010 ens arriba als propietaris de l'immoble un comunicat per mitjà de la gestoria que ens gestiona la comunitat de veïns. En aquest comunicat ens diuen que s'han desestimat els recursos de l'Ajuntament de Blanes i de la Inmobiliaria Costacat que van presentar contra la sentència del 2008 on es declarava il·legal la llicència d'obres. És aquí quan per primera vegada tenim notícies de la situació jurídica en què es troba l'immoble i que actualment obliga a tirar l'edifici en un termini d'un mes.

A l'edifici tenen la residència habitual diverses famílies amb infants i gent gran, i la majoria de veïns tenen una hipoteca constituïda per tal de fer front a la compra".

En coneixes algun cas semblant? N'ets un dels afectats? Tens alguna experiència similar i vols denunciar-la?

Deixa un comentari i digues-hi la teva!

______________________________________________________________________________

Tens alguna queixa semblant i vols que ens en fem ressò? Registra't a Elmeu3cat24 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a Elmeu3cat24@tv3.cat.

Aquí pots llegir altres denúncies que hem rebut:
  · Salvem l'estació de Sant Feliu de Llobregat
 · L'escassa recollida de brossa a l'Estartit
 · L'Ajuntament de Cabrils tira a terra un aqüeducte catalogat
 · Una estació meteorològica en un lloc de tradició centenària
 · La indefensió dels ciutadans
 · Quina és la solució perquè les companyies de telefonia mòbil ens donin de baixa?
 · La missió de donar-se de baixa de Movistar
 · Situació precària de les oficines dels serveis educatius
 · Un altre macrohotel al Raval
 · Desnonament sorpresa d'una guarderia
 · Obstacles a la Diagonal
 · Pineda de Gavà Mar
 · Pedrada al Poble Sec
 · L'olor estranya de l'aigua
 · Les tarifes del metro
 · Problemes al CEIP Bac de Roda
 . El govern bloqueja l'ampliació de l'escola Trama de Sabadell
 . Degradació de la Plaça Reial
 . Expropiacions no notificades
Anar al contingut