Barcelona

La queixa del lector: "Desnonament sorpresa d'una guarderia"

Vols denunciar algun fet del teu entorn? Formes part d'alguna plataforma ciutadana i t'agradaria que es fes ressò de les teves campanyes? Aquest és el teu espai, envia'ns les teves queixes a Elmeu3cat24@tv3.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Actualitzat
La Carolina Quemades Valls s'ha posat en contacte amb nosaltres en representació dels pares afectats pel desnonament sobtat d'una escola bressol al carrer de Musitu de Barcelona, al barri del Putxet.

Els van avisar d'un dia per l'altre just abans de les vacances de Setmana Santa i han volgut explicar-nos la seva situació i el trasbals que va significar tant per a ells com per als pares i els professors que es van quedar sense feina ni sou. Però sobretot per als nens petits. Els agents es van presentar quan tots els nens eren a dins i el jutge va haver d'ajornar el desnonament fins l'endemà. Només van tenir un matí per recollir tots dibuixos, objectes personals, documents oficials i cartilles de salut dels nens i documents amb la informació bancària.

Mentrestant, els propietaris no diuen res i l'única referència que han tingut és mitjançant una gestoria. Creuen que els propietaris de l'empresa Ingenium Child Care (ICC) en són els principals responsables. Han hagut de fer recerca pel seu compte i han pogut esbrinar que l'empresa portava diversos mesos sense pagar el lloguer de l'escola tot i que els pares no n'havien estat informats, ni alguns professors tampoc, que se'n van assabentar amb la carta.

Avui, una setmana després de les vacances, hem sabut que tots els nens ja han estat apuntats a altres escoles i han pogut continuar la seva educació, tot i que la Carolina remarca el trencament de la rutina dels petits i tants canvis a mig curs. I també en aquests temps de crisi econòmica, han hagut de tenir despeses extres per les noves matriculacions i no saben si algú els tornarà els diners que ja havien abonat per un servei que ja no reben.

Els pares ja han iniciat accions legals i han començat a difondre aquest fet per tal que no torni a passar a alguna altra escola i esperen que els responsables siguin penalitzats. Se senten perjudicats i estan sorpresos de descobrir que ICC mai ha figurat inscrita legalment com a escola bressol, ni tampoc TUTOR KIDS, la societat antiga que es van vendre amb anterioritat, sinó que figuren com a societats del mercat de valors.

Ens destaca també que irònicament al web de l'escola el lema de l'empresa és "el nostre objectiu és ajudar el seu fill" i en destaquen la confiança i la seguretat que dediquen als nens, tot i que amb els fets dels últims dies no han mostrat gens de suport als pares ni als infants.


Tens alguna denúncia semblant i vols que se'n faci ressò? Registra't a Elmeu3cat24 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a Elmeu3cat24@tv3.cat.

Aquí pots llegir altres denúncies que hem rebut:

 · Obstacles a la Diagonal
 · Pineda de Gavà Mar
 · Pedrada al Poble-sec
 · L'olor estranya de l'aigua
 · Les tarifes del metro
 · Problemes al CEIP Bac de Roda

Anar al contingut