Catalunya

La queixa del lector: "Degradació de la plaça Reial"

Vols denunciar algun fet del teu entorn? Formes part d'alguna plataforma ciutadana i t'agradaria que es fes ressò de les teves campanyes? Aquest és el teu espai: envia'ns les teves queixes a Elmeu3cat24@tv3.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Actualitzat
La Marga Guasch ha fet arribar aquesta carta de denúncia al 3cat24. Es queixa de la degradació de Ciutat Vella i de la "manca de voluntat de l'Ajuntament de Barcelona a l'hora d'exercir les seves competències en matèria de protecció de la legalitat urbanística":

"Fa pocs dies han posat el primer tancat total de plàstic de la terrassa d'un bar a la plaça Reial (adjunto foto). No serà l'únic, i em temo que inicia el camí de la definitiva degradació i privatització de la plaça. Un altre paisatge urbà malaguanyat!

L'Ajuntament ha deixat podrir les Rambles, i sembla no tenir aturador.

A la plaça Reial primer van treure els bancs públics i hi van posar quatre sillonets individuals com cagades de mosca. Després van deixar que les terrasses dels bars ocupessin tota la vorera exterior i pràcticament la interior, on ja no poden circular ni veïns ni passejants. A continuació van deixar que cadascun dels bars hi posés les seves separacions. I ara ja els deixen cobrir les terrasses.

Fa tants anys que lluito contra l'especulació al barri que el meu nivell d'esperança que aquesta degradació s'aturi es troba gairebé en mínims, especialment tenint en compte que el bar que ha col·locat aquest tancat ha tingut sempre un tracte de preferència per part dels càrrecs corruptes de l'Ajuntament, com em sembla que es desprèn de l'últim escrit del Síndic de Greuges (que adjunto), que va estar més de cinc anys intentant esbrinar les nostres denúncies.

En reprodueixo un paràgraf: "Totes aquestes dades són indicatives de la manca de voluntat de l'Ajuntament de Barcelona, i concretament del districte de Ciutat Vella, a l'hora d'exercir les seves competències en matèria de protecció de la legalitat urbanística".

Sisplau, que algú hi posi seny!

Atentament,

Marga Guasch"

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tens alguna denúncia semblant i vols que ens en fem ressò? Registra't a Elmeu3cat24 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a Elmeu3cat24@tv3.cat.

Aquí pots llegir altres denúncies que hem rebut:

 · Salvem l'estació de Sant Feliu de Llobregat
 · L'escassa recollida de brossa a l'Estartit
 · L'Ajuntament de Cabrils tira a terra un aqüeducte catalogat
 · Una estació meteorològica en un lloc de tradició centenària
 · La indefensió dels ciutadans
 · Quina és la solució perquè les companyies de telefonia mòbil ens donin de baixa?
 · La missió de donar-se de baixa de Movistar
 · Situació precària de les oficines dels serveis educatius
 · Un altre macrohotel al Raval
 · Desnonament sorpresa d'una guarderia
 · Obstacles a la Diagonal
 · Pineda de Gavà Mar
 · Pedrada al Poble Sec
 · L'olor estranya de l'aigua
 · Les tarifes del metro
 · Problemes al CEIP Bac de Roda
 . El govern bloqueja l'ampliació de l'escola Trama de Sabadell

Anar al contingut