Catalunya

La queixa del lector: "Aterratge forçós dels alumnes de Top Fly"

Vols denunciar algun fet del teu entorn? Formes part d'alguna plataforma ciutadana i t'agradaria que es fes ressò de les teves campanyes? Aquest és el teu espai: envia'ns les teves queixes a Elmeu3cat24@tv3.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Actualitzat
El Borja Otero és un estudiant de l'escola de pilots Top Fly de Sabadell que ha volgut explicar a El meu 3cat24 la situació que viuen els alumnes de més de quatre promocions de l'escola.

Deia el Borja que aquesta escola "ha tancat les portes de la nit al dia i ha deixat més de 70 alumnes tirats", la majoria dels quals ja ha pagat la totalitat de l'import de la matrícula, que en molts casos ascendeix a xifres espectaculars, en el seu cas, a uns 75.000 euros aproximadament, amb els interessos, ja que va haver de demanar el pagament ajornat.

Mentre els treballadors estan de vaga des del 21 de gener passat perquè Top Fly els deu el sou de quatre mesos, els alumnes han començat a mobilitzar-se per trobar representació legal que els pugui defensar davant la direcció d'una escola que encara avui no ha volgut donar cap tipus d'explicació del que està passant.

El Borja és de Barcelona. Té 25 anys i no li queda gaire per treure's la llicència d'aviador comercial. Va començar els seus estudis a finals del 2009. Ens explica que per ser pilot "has de tenir aprovades les assignatures teòriques i fetes les pràctiques de vol. El sistema és diferent en cada cas, amb trets comuns com és el fet que abans de tres anys, has d'haver aconseguit la llicència. Tu t'ho organitzes, però t'has de treure les teòriques ràpid, perquè un cop han passat els 36 mesos, si no has acabat, ja no la pots obtenir, i és per això que molts companys, ara, han d'anar a corre-cuita i han de buscar altres escoles que els ofereixin un pressupost ajustat per poder acabar el que els queda. Cada alumne es troba en una fase diferent i té una situació particular, però hi ha gent que no pot esperar".

Aviació Civil no es fa càrrec dels problemes sorgits, la directiva de l'escola està desapareguda i ningú s'explica què ha pogut passar, perquè fins ara les expectatives de Top Fly, una escola reconeguda internacionalment, eren molt bones. Una de les teories possibles, potser la que més sona entre els afectats, és que "amb el canvi de direcció, fa un any aproximadament, algú es va emportar molts diners".

Dissabte passat, va ser el primer cop que els alumnes es van reunir per mirar de trobar actuacions conjuntes. Molts d'ells ni tan sols n'estaven al cas, perquè, segons el Borja "hi ha gent que, per exemple, fa aturades de tres mesos per poder dedicar-se a les teòriques i durant aquest període estan totalment desconnectats de l'escola". Així que ell i els seus companys van haver de recopilar telèfons i fer trucades a la resta d'alumnes per explicar-los la situació i per convocar-los a una primera trobada.

Aquest cap de setmana, els alumnes es reuniran novament per triar els representants legals que emprendran accions judicials per fer front als evidents incompliments de contracte per part de Top Fly. "També mirarem de trobar un grup de representants, dins dels alumnes, perquè parlin amb l'escola, amb Aviació Civil, potser amb alguna administració… tot això és el que haurem de tractar".

Les dificultats econòmiques que han obligat l'empresa a fer una reducció de capital de quatre milions d'euros a 700.000 per eixugar les pèrdues, a fer fora una seixantena de treballadors i a provar de vendre els helicòpters que no s'enlairen perquè estan pendents de revisió, han agafat al Borja i a molts dels seus companys en el pitjor moment, perquè "ara és quan m'hauria d'estar dedicant de ple als meus estudis. No sé què pot passar, en el pitjor dels casos hauré de buscar una altra escola per acabar el que em queda. Si en algun moment tot això se soluciona, els alumnes serem els últims a cobrar, segurament, una quarta part dels diners que ens deuen. Hi ha gent que és optimista i que no li fa gràcia que tot això es faci públic. Potser pensen que vindrà una fada amb un maletí ple de diners que resoldrà els nostres problemes. La veritat és que jo no ho veig així".


En coneixes algun cas similar? N'ets un dels afectats? Tens alguna experiència semblant i vols explicar-la?

Deixa un comentari i digues-hi la teva!
______________________________________________________________________________

Tens alguna queixa semblant i vols que ens en fem ressò? Registra't a Elmeu3cat24 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a Elmeu3cat24@tv3.cat.

Aquí pots llegir altres denúncies que hem rebut:

  · Salvem l'estació de Sant Feliu de Llobregat
  · L'escassa recollida de brossa a l'Estartit
  · L'Ajuntament de Cabrils tira a terra un aqüeducte catalogat
  · Una estació meteorològica en un lloc de tradició centenària
  · La indefensió dels ciutadans
  · Quina és la solució perquè les companyies de telefonia mòbil ens donin de baixa?
  · La missió de donar-se de baixa de Movistar
  · Situació precària de les oficines dels serveis educatius
  · Un altre macrohotel al Raval
  · Desnonament sorpresa d'una guarderia
  · Obstacles a la Diagonal
  · Pineda de Gavà Mar
  · Pedrada al Poble Sec
  · L'olor estranya de l'aigua
  · Les tarifes del metro
  · Problemes al CEIP Bac de Roda
  . Vulneració de drets a l'hora d'accedir a expedients públics
  . El govern bloqueja l'ampliació de l'escola Trama de Sabadell
  . Degradació de la Plaça Reial
  . Expropiacions no notificades
  . "Tancament del Centre Internacional de Premsa de Barcelona"
  . "No a la creació del Polígon dels Ninots"
 


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut