Imatge de dosis de la vacuna de la covid
Dosis de la vacuna de la covid (Reuters/Clodagh Kilcoyne)

La quarta dosi de la vacuna de la covid s'administrarà a partir del 26 de setembre

A Catalunya encara no s'ha decidit quan començarà la campanya, que es podria fer conjuntament amb la de la grip

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Sanitat ha posat data a la quarta dosi de la vacuna de la covid per a majors de 80 anys. El 26 de setembre podrà arrencar la campanya. Ara falta saber quan començarà a Catalunya, una decisió que el Departament de Salut encara no ha pres.

La Comissió de Salut Pública ha detallat aquest dijous que les primeres dosis de la vacuna que també protegeix contra òmicron arribaran a Espanya aquest divendres.

Després es distribuiran a les diferents comunitats autònomes perquè organitzin les seves campanyes de vacunació.

Segons la Comissió de Salut, entre el 26 de setembre i el 17 d'octubre es podrà començar també amb la vacunació de la grip de tal manera que, tal com ha anunciat el Departament de Salut, es podrà fer coincidir la punxada de les dues vacunes: la covid i la grip.  

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha recordat que la Comissió de Salut Pública ja va aprovar la vacuna per als més grans de 80, els que viuen en residències i després per als més grans de 60. Preguntada sobre si s'estendrà la vacuna a la població general, Darias ha dit que continuaran protegint la salut de tothom. 

Darias ha assegurat que estem en una fase diferent de la pandèmia i en un punt d'inflexió gràcies a les vacunes i, a més, ha destacat l'èxit de les anteriors campanyes de vacunació. Segons els càlculs de Sanitat, s'espera que al llarg d'aquest mes de setembre arribin 10 milions d'unitats d'aquestes vacunes adaptades a la nova variant dels fabricants Pfizer i Moderna.

 

 

ARXIVAT A:
SalutVacunesCoronavirus Covid-19
Anar al contingut