Una aixeta oberta
L'última paraula la té el ple de l'AMB

La pujada d'un 7,4% del rebut de l'aigua que proposa Aigües de Barcelona topa amb Colau

La proposta l'hauria d'aprovar el ple de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que presideix l'alcaldessa de Barcelona

RedaccióActualitzat

Aigües de Barcelona (Agbar) proposa apujar el rebut de l'aigua un 7,4% aquest any. Així ho ha traslladat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que és l'òrgan que aprova les tarifes del servei en un ple que presideix Ada Colau.

L'increment, que ara han de negociar les dues parts, afectaria els ciutadans de l'àrea de Barcelona. Això són uns tres milions de persones de 23 municipis.
 

La decisió, en mans de l'AMB

La resposta, d'entrada, ha estat de rebuig. El regidor de l'Ajuntament de Barcelona i vicepresident de medi ambient de l'AMB, Eloi Badia, ha explicat al "Planta Baixa" de TV3 que han demanat alguns aclariments a Agbar per "ajustar aquest encariment", que és el més alt que han proposat mai, perquè els ciutadans "ho notin el mínim possible".

"Ja els hem dit que ens semblava una barbaritat."

Amb tot, Badia confia que, com ja ha passat en altres ocasions -fins a cinc vegades-, aconseguiran mantenir la tendència dels últims anys, en què s'ha optat per congelar o fins i tot rebaixar les tarifes. Així, per exemple, al gener del 2020, l'aigua va baixar un 4,95% respecte a l'any anterior, xifra que suposava acumular un 9% de rebaixa des del 2015. L'any passat, el preu es va congelar.

Aigües de Barcelona és una societat mixta que està participada en un 70% per Agbar, un 15% per l'AMB i un 15% per CriteriaCaixa. La companyia proposa cada any l'increment que considera oportú, però, sense l'aprovació de l'AMB, no es fa efectiu.

En el document amb la proposta que han fet arribat a l'AMB, Aigües de Barcelona justifica la pujada per "assolir aquest 2022 l'equilibri economicofinancer i respectar el principi de suficiència de la tarifa i el principi de recuperació de costos". Argumenten aspectes com la pujada de l'IPC i conclouen que la sol·licitud d'actualització de la tarifa és "necessària i irrenunciable".

 

ARXIVAT A:
Aigües de Barcelona
Anar al contingut