La inversió en criptomonedes no està regulada ni supervisada per cap òrgan oficial (Europa Press/Pexels)

La publicitat de criptomonedes haurà d'advertir que es poden perdre tots els diners

La CNMV publica una circular que regula la publicitat d'aquest tipus d'inversions i obliga a informar dels riscos

La publicitat sobre criptomonedes haurà de deixar ben clar que es poden perdre tots els diners que s'hi inverteixin, perquè les inversions en criptoactius no està regulada ni supervisada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ni pel Banc d'Espanya.

Així ho estableix la circular de la CNMV publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) aquest dilluns.

L'objectiu de la circular és regular l'activitat publicitària sobre les inversions en criptomonedes, que a partir d'ara haurà de ser "clara, equilibrada i imparcial" i informar dels riscos "de manera fàcilment llegible i perceptible".

Per aquest motiu, la publicitat sobre criptomonedes haurà d'incloure aquest advertiment, que posa l'accent en el risc per als petits inversors:

"La inversió en criptoactius no està regulada, pot no ser adequada per a inversors minoristes i pot perdre's la totalitat de l'import invertit."

La promoció d'inversions en criptomonedes, en definitiva, s'haurà de fer amb continguts "veraços, comprensibles i no enganyosos".

A més, quan la publicitat o la promoció sigui massiva, adreçada a 100.000 persones o més, haurà de comunicar-se amb un mínim de deu dies d'antelació a la CNMV.

El protocol aprovat és de compliment obligat per als proveïdors de serveis, però també per a qualsevol persona física o jurídica que en faci publicitat.

Això vol dir que afecta també les celebritats o els influencers que publicitin criptomonedes des dels seus comptes a les xarxes socials.

Afectaria, per tant, el futbolista Andrés Iniesta si ara volgués promoure la inversió en criptomonedes com va fer el mes de novembre.


Una acció que de seguida va ser resposta per la CNMV, també a través de les xarxes socials.

En el missatge, el regulador financer remarcava els riscos d'invertir en un producte que no està regulat, i recomanava la lectura del comunicat sobre el risc de les criptomonedes com a inversió publicat conjuntament amb el Banc d'Espanya el mes de febrer, que deixava clara "la seva extrema volatilitat, complexitat i manca de transparència".

El febrer de 2018, el Banc d'Espanya i la CNMV ja havien fet un primer advertiment sobre el risc d'invertir en bitcoins, la criptomoneda més coneguda.

ARXIVAT A:
Criptomonedes
Anar al contingut