L'organització de la Volta ja prepara l'edició número 100 de la prova (voltacatalunya.cat)
Ciclisme

La pròxima Volta a Catalunya inclourà una contrarellotge individual

Amb motiu del seu centenari, la ronda catalana recuperarà aquest format

Actualitzat

Els responsables de la Volta Ciclista a Catalunya estan treballant per organitzar una etapa contrarellotge individual en la pròxima edició, amb motiu del centenari de l'esdeveniment, que se celebrarà l'any vinent.

Rubén Peris, director de la tercera carrera per etapes més longeva del circuit internacional darrere del Tour de França i el Giro d'Itàlia, ha assegurat –en una trobada amb la premsa feta a Barcelona– que "hi ha la complicitat" d'un ajuntament perquè es disputi una contrarellotge.

El màxim responsable de la Volta ha reconegut que es tracta d'una etapa "difícil d'organitzar logísticament", si bé "amb l'argument del centenari es treballarà per recuperar una contrarellotge" d'una distància no superior a 25 quilòmetres.

Al marge dels pròlegs realitzats a Lloret –entre el 2008 i el 2010–, l'última vegada que es va organitzar una contrarellotge individual va ser el 2007. Va ser una cronoescalada de 17,1 quilòmetres entre Sornàs i Vallnord Arcalís, a Andorra, una prova que va guanyar el rus Denís Mentxov.

A més d'aquesta novetat en el recorregut, els organitzadors preparen un documental i un llibre per commemorar el centenari de la prova catalana.

 

ARXIVAT A:
La Volta
Anar al contingut