La prova pilot del corredor turístic de les Balears s'estendrà a altres llocs

A partir de dilluns, es permetrà l'arribada a les illes de 47 vols procedents de diverses localitats alemanyes

RedaccióActualitzat

A partir de dilluns les Balears disposaran ja del corredor turístic que permetrà l'arribada de 47 vols procedents de diverses localitats alemanyes fins a finals de juny, amb un màxim d'11.000 turistes.

Segons concreta avui el BOE, hauran de justificar una estada no inferior a cinc dies i tenir bitllet de tornada.

Després d'aquesta prova pilot es podran establir altres corredors amb països de la Unió Europea o de l'espai Schengen.

 

Les comunitats que rebin els turistes hauran d'estar a la fase 3 i compartir amb els estats d'origen una situació epidemiològica similar.

El turista que viatgi haurà de residir en el mateix país en què estigui situat l'aeroport d'origen, que, a més, haurà de tenir la mateixa taxa de persones infectades per cada 100.000 habitants que el lloc de destinació.

Indústria clau

El pla l'han elaborat conjuntament patronals hoteleres, turoperadors, sindicats, companyies aèries, consells i el govern de Francina Armengol.

El turisme representa un 35% del PIB de les Balears, i fins a un 58,4% si es tenen en compte els efectes indirectes, i un 25% de l'ocupació.

 

El govern ha assegurat que els turistes alemanys estaran totalment controlats i que aquests que s'avancen només representen un 1% dels turistes que hi van anar l'any passat en les mateixes dates.

Segons les dades oficials, a les Balears hi ha 215 casos actius de Covid-19 i 76 pacients ingressats, un 21% menys que fa una setmana. A Menorca fa un mes que no hi ha cap cas positiu.

Està previst que es constitueixi un comitè de seguiment a nivell territorial de les illes Balears, que, segons el BOE, es reunirà cada dos dies per adoptar les decisions amb el màxim de consens possible.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Illes BalearsTurisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut