Protestes a la catifa vermella del Festival de Venècia (Reuters)
Protestes a la catifa vermella del Festival de Venècia (Reuters)
Venècia

La protesta contra els creuers ocupa la catifa vermella del Festival de Venècia

Demanen que es prohibeixi la circulació de creuers pels canals de la ciutat ja que erosionen els fonaments de la ciutat

Actualitzat

La catifa vermella del Festival de Venècia, poques hores abans de la seva clausura, ha acollit aquest dissabte una protesta pel canvi climàtic. Centenars d'activistes s'hi han assegut per denunciar, de forma festiva, els efectes del canvi climàtic sobre la ciutat dels canals.

L'acte ha estat convocat pel Comitè No a les Grans Naus. Critiquen l'impacte negatiu que tenen els grans creuers que utilitzen Venècia com a base i es mouen pels canals. Demanen que es prohibeixin perquè, segons diuen, erosionen els fonaments de la ciutat.

 

 

Els organitzadors de la protesta han reconegut que han volgut aprofitar l'altaveu mundial que representa el festival per fer sentir la seva reivindicació.

 

 

El suport de Mick Jagger

El cantant dels Rolling Stones, Mick Jagger, ha donat suport a les protestes contra el canvi climàtic. Després de presentar el seu últim treball com a actor a la nova pel·lícula de Giuseppe Capotondi, "The burnt orange heresy", Jagger ha declarat que seran aquests joves els que heretaran el planeta.

També ha mostrat el seu descontentament amb la feina dels Estats Units en relació amb la crisi climàtica:

"Ens trobem en una situació dificilíssima, sobretot als Estats Units, on tots els controls mediambientals creats per millorar la situació han estat retirats per l'actual administració."

 

 

L'actor canadenc Donald Sutherland​, company de Jagger al nou film, també ha expressat suport cap als activistes de la catifa vermella:

"Ells han de lluitar més fort i han de tenir el màxim suport possible."

Com Jagger, Sutherland ha criticat durament l'administració Trump i Bolsonaro, pels últims grans incendis de l'Amazònia.

Els creuers a Venècia

El problema dels creuers ha estat molt present al llarg d'aquest estiu. Fa mesos que a Twitter, amb el hashtag #NOGrandiNaviAVenezia, es denuncien els efectes de l'arribada dels grans creuers turístics a la ciutat i els problemes que això comporta.

A principis de juny, un gran creuer va envestir una embarcació turística i va causar diversos ferits i destrosses. L'alcalde de la ciutat italiana, Luigi Brugnaro, va demanar al ministeri que prohibís la circulació de creuers pel canal de Giudecca, on va passar l'incident.  

 

Cartell amb el missatge "Els vaixells grans maten Venècia"

 

ARXIVAT A:
Crisi climàticaMedi ambientContaminació
Anar al contingut