Barcelona

La protesta contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre es trasllada a Barcelona

La Plataforma en Defensa de l'Ebre es manifesta a Barcelona contra el Pla Hidrològic coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient

RedaccióActualitzat

La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha tornat a manifestar-se, aquest cop a Barcelona, només quatre mesos després de la gran manifestació que va omplir Amposta, i coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient.

Una marxa multitudinària contra el Pla Hidrològic de la Conca d'Ebre, que s'ha batejat com "Riuada 5-J", va començar ahir a les 12 del migdia a la plaça Universitat en un recorregut que va acabar a la plaça de la Catedral amb la lectura d'un manifest.

Milers de persones, 15.000 segons l'Ajuntament de Barcelona, van secundar la convocatòria de més de 60 entitats, partits polítics i sindicats. Sota el lema "L'Ebre sense cabal és la mort del Delta" una riuada de gent es va manifestar en un marcat ambient festiu i reivindicatiu, i per defensar que la lluita per l'Ebre és la de tot un país i no només d'un territori.

Tres tractors encapçalaven la manifestació, seguits d'una gran pancarta amb el lema de la manifestació i amb la gran canonada nuada que és ja el símbol del moviment antitransvasament. La majoria dels manifestants vestien la samarreta blava amb aquest símbol i globus amb la reivindicació del riu com a font de vida.

 

Entre els participants a la marxa hi havia la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el conseller de Territori, Josep Rull i representants de tots els partits polítics, excepte el PP i Ciutadans.

Ahir al matí van sortir desenes d'autobusos des de les terres de l'Ebre amb participants a la marxa. Un cop el pla ja ha estat aprovat pel govern espanyol en funcions, la manifestació d'ahir vol convèncer les institucions europees que l'aturin perquè consideren que, si s'acaba aplicant, comportarà la desaparició del Delta.

 

Els ebrencs demanen el suport de la ciutadania a la capital catalana per denunciar que aquest pla posa en perill el Delta i que no respecta la seva declaració com a reserva de la biosfera per part de la Unesco l'any 2013. També denuncien que el pla incompleix les directives europees de medi ambient.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut