Zoë Roth tenia 4 anys en aquesta foto (Meme Disaster Girl/Zoë Roth via Europa Press)

La protagonista del mem "Disaster Girl" guanya mig milió de dòlars venent-lo en NFT

Zoë Roth, la nena de la foto, té ara 21 anys, i mantindrà els drets d'autor de la imatge

Sílvia MateuActualitzat

És impossible no haver vist a les xarxes socials el mem conegut com "Disaster Girl", aquella nena que somriu amb mirada malèfica mentre es veu una casa que crema al fons de la imatge. La cara ha sortit davant del Titanic, de Hitler, de la bomba atòmica i de tota mena de desastres.

En el moment de la foto, la nena, Zoë Roth, tenia 4 anys i ara en té 21. El pare li va demanar que somrigués, mentre feia la foto en un poble de Carolina del Nord. El resultat va ser tan bo que va guanyar un concurs el 2007 i es va començar a fer viral.

Ella no té cap problema amb els mems. Al contrari, segons ha explicat al diari The New York Times:

"M'encanta veure'ls perquè mai en faria cap, però m'encanta veure com són de creatives les persones."

 

Ja posats, Zoë Roth ha decidit ara treure profit del fenomen i, amb l'ajuda del pare, ha aconseguit vendre la imatge en NFT, un format que s'està fent cada vegada més popular.

Els NFT (de l'anglès Non Fungible Token, és a dir, un criptovalor no fungible) serien un certificat de propietat d'actius digitals, que poden ser una foto, un vídeo, una peça musical o un mem com aquest. Els NFT t'acrediten com el propietari de l'obra.

La família Roth va aconseguir 495.000 dòlars o 415.000 euros, segons el canvi de la criptomoneda Ether, que es va utilitzar a la subhasta del mem el dia 17 d'abril, com explica The New York Times.

Es va quedar el mem 3F Music, un estudi musical amb seu a Dubai, que ja ha comprat altres NFT.

A més, els Roth mantenen els drets de la imatge i rebran un 10% de les vendes futures.

Zoë, estudiant universitària, diu que espera fer algun dia alguna cosa prou significativa perquè "Diaster Girl" sigui a la segona pàgina de resultats quan es fa una cerca a internet del seu nom.

ARXIVAT A:
Xarxes socials CriptomonedesViral Digital Internet
Anar al contingut