La prostitució en plena Covid: més explotació, més invisible i adaptada a la pandèmia

La necessitat ha fet que moltes dones s'hagin vist abocades a l'explotació sexual per aconseguir ingressos

Actualitzat

Aquest any de pandèmia ha fet el que no havien aconseguit ni la policia ni l'administració, que desaparegui puntualment l'explotació sexual al carrer. Però només aparentment.

El que abans es feia al carrer, s'ha tancat a l'interior. La proliferació de pisos ha abocat aquestes dones a més precarietat, vulnerabilitat i, el pitjor, a la invisibilitat. Una situació que s'ha agreujat a mesura que es mantenia el confinament.

"Festes blanques" per esquivar el toc de queda

La prostitució també s'ha adaptat a la pandèmia. A les pàgines de contactes, ara, algunes dones mostren els resultats negatius dels seus PCR per generar confiança en els clients.

 

Una pàgina de contactes on algú mostra el resultat negatiu d'una PCR

Ara també es promocionen les anomenades "festes blanques", en què es consumeix droga i s'arriba al final del toc de queda per esquivar el confinament. A més d'estar amb una prostituta, s'ofereix una habitació per esperar que s'aixequi el toc de queda. Són riscos acumulats un rere l'altre que exposen encara més als contagis.


Més dones explotades sexualment

La necessitat també ha fet que moltes dones s'hagin vist abocades a l'explotació sexual per aconseguir ingressos.

Natàlia Massé, de la Fundació Apip-Acam, explica que han vist un augment d'entorns a on s'exerceix la prostitució a través de les plataformes digitals.

"Capten nenes i joves a través de la pornografia per exercir la prostitució. Hem vit un augment d'espais clandestins, i ens preocupa."

Moltes de les mesures de restricció també han tingut greus conseqüències per al tràfic de persones, entre elles que molts actors claus, com entitats i serveis públics, no han pogut tenir un contacte directe amb elles, com explica Rosa Cendón, coordinadora Adoratrius-Sicar.

Això, diu, ha fet que moltes d'elles no hagin pogut demanar ajuda, per la manca d'ingressos que han patit o perquè no compten amb els mitjans adequats per poder tenir contacte amb aquestes entitats.

 

ARXIVAT A:
Covid-19Prostitució
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut