La proposta del govern pels Jocs d'hivern en solitari es presentarà dilluns al territori
El govern assegura que "estan preparats" per a una candidatura única (ACN/Marta Lluvich)

La proposta del govern per als Jocs d'hivern en solitari es presentarà dilluns al territori

La consellera Vilagrà assegura: "No volem perdre opcions i hi serem tant el 2030 com el 2034"

Redacció/AgènciesActualitzat

El govern no llença la tovallola i manté l'aposta per una candidatura en solitari de Catalunya de cara als Jocs Olímpics d'hivern del 2030 i també del 2034. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha dit en una entrevista a RAC1 que dilluns presentaran la proposta als representants del territori i que després la faran arribar al Comitè Olímpic Espanyol, per bé que el COE ja ha descartat presentar cap candidatura el 2030.

Vilagrà ha insistit que el país està "preparat" i té "opcions guanyadores" per tirar endavant el projecte."No volem perdre opcions i hi serem tant el 2030 com el 2034", ha afegit.

La consellera ha admès, però, que la candidatura depèn del COE.  

"Seria un error no anar-hi al 2030, perquè tenim opcions guanyadores, una bona candidatura, i si no pot ser amb l'Aragó, nosaltres sols podem liderar-la. No depèn de nosaltres, sinó que l'agenda la marca el COE. Però, per nosaltres, sí."

La consellera ha explicat que la Generalitat ja ha traslladat al COE la seva "predisposició" a presentar aquesta candidatura, fonamentada a més en el fet que el Comitè Internacional "va dir que els agradaria tenir una candidatura europea sobre la taula" per al 2030.

Vilagrà ha recordat que la setmana passada va encarregar a Mònica Bosch, directora de l'Oficina Tècnica de la Generalitat per al projecte dels Jocs, que ultimés una proposta tècnica de candidatura en solitari per presentar-la davant el COE.

La consellera ha apuntat que el "compromís" per fer consulta ciutadana al Pirineu "segueix en peu", i que el Govern la reactivarà en el moment en què hi hagi "una candidatura configurada"

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; el president del COE, Alejandro Blanco, i el president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Franco, aquest divendres asseguts al voltant d'una ta
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; el president del COE, Alejandro Blanco, i el president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Franco

 

Lamenta la "bel·ligerància contra Catalunya" de Lambán

Durant l'entrevista la consellera ha tornat a carregar contra el president d'Aragó, Javier Lambán, a qui acusa de tallar les comunicacions amb la Generalitat.

La dirigent republicana, que ha comandat per part de la Generalitat les negociacions dels últims mesos amb el COE, Aragó i el govern central, ha afirmat que Catalunya ha estat "sempre seriosa" i ha presentat "propostes coherents, tant tècniques com esportives", per la qual cosa ha fet una crida a "aprofitar aquesta oportunitat".

Javier Lambán i Alejandro Blanco després d'una reunió pels Jocs d'hivern (Oliver Duch)

A més, ha lamentat la "bel·ligerància contra Catalunya" per part de Javier Lambán i el "serial" per part de l'Aragó, que ha fet "impossible" l'acord.

El president del COE, Alejandro Blanco, va confirmar aquesta setmana que no presentarà davant el COI una candidatura espanyola als Jocs del 2030, davant la impossibilitat de posar d'acord Aragó i Catalunya per presentar un projecte conjunt als Pirineus, i va acusar el president d'Aragó, el socialista Javier Lambán, de mentir i "no respectar" l'acord tècnic al qual s'havia arribat per a una candidatura conjunta.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics Hivern
Anar al contingut