Un dels pisos rusc que promou Haibu 4.0
Un dels pisos rusc que promou Haibu 4.0
Barcelona

La promotora dels "pisos rusc" rebutja l'ordre de l'Ajuntament de precintar-ne un

L'Ajuntament de Barcelona estudia expedientar l'empresa Haibu 4.0, que promou els microhabitatges

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona estudia expedientar la "start-up" Haibu 4.0, l'empresa promotora dels "pisos rusc", per negar-se a acatar les ordres de precintament d'un habitatge per part de la Guàrdia Urbana.

La denúncia està relacionada amb un fet succeït aquest matí al barri de la Bordeta, quan una comitiva s'ha presentat amb una ordre de precintament d'un microhabitatge. L'empresa que se'n fa càrrec s'hi ha negat. al·legant que ja van sol·licitar el permís d'obres a l'Ajuntament, la setmana passada.

 

 

Segons ha anunciat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l'Ajuntament actuarà perquè no es produeixin "infrahabitatges" a la ciutat:

"No permetrem que empreses privades es vulguin aprofitar de la situació de necessitat de la ciutadania per fer propostes d'habitatge que van en contra de la llei i del dret fonamental a l'habitatge."

Colau ha qualificat de sorprenent que l'empresa responsable s'hagi negat a precintar el consistori i hi ha afegit que es tracta d'un cas de desobediència, que podria dur a "una possible denúncia jurídica".

També ha destacat que la prioritat de la ciutat comtal és millorar l'accés a l'habitatge i evitar lloguers abusius: "No permetrem que aquesta empresa continuï amb els seus propòsits."

 

ARXIVAT A:
Ada Colau
Anar al contingut