"La promesa digital" al Festival of Science Documentary Films Academia Film Olomouc

El documental "La promesa digital" ha estat seleccionat per anar a competició a la cinquantena edició de l'International Festival of Science Documentary Films Academia Film Olomouc.

La coproducció de Bun Media, Televisió de Catalunya i TVE neix de la següent premissa: Hi va haver una promesa d'un nou món, d'una realitat alternativa amb infinites possibilitats basada en la revolució cibernètica. Vint-i-cinc anys després, què resta d'aquell somni?
 
L'objectiu de "La promesa digital" és repassar, reviure, ressentir, tornar a sentir, ordenar i valorar els últims 25 anys digitals. El que esperàvem d'ells, el que no esperàvem, allò que tenim i cap a on anem o, un cop més, cap a on pensem que hi anem. Aquest documental proposa recórrer la nostra història digital des que a principis dels 90, quan no fèiem servir el mòbil ni disposàvem de la permanent connexió i presència de les tecnologies actuals, repassar el que es predeia i contrastar-ho amb el que realment ha passat amb la perspectiva que només atorga el temps i aprofitant l'enorme arxiu (produccions audiovisuals, exposicions, entrevistes) del festival pioner art futura que el 2014 farà 25 anys.
 
La gran quantitat de canvis, grans i petits, vertiginosos tots, i la diversitat de temes vinculats a la cultura digital i les seves denominacions, algunes d'elles ja obsoletes i altres que han esdevingut paraules clau de la nostra societat actual, ens indiquen l'atzarosa evolució de la pròpia relació entre tecnologia i societat i com s'ha mirat de dotar-la d'un marc cultural per força imperfecte.
 
És una producció de Bun Media amb la coproducció de Televisió de Catalunya i TVE, la col·laboració d'Art Futura i Spa.RK  i el suport de l'ICEC. El festival es farà a Olomouc -República Txeca- del 14 al 19 d'abril. 

Fitxa técnica:
 
Direcció, guió, realització i producció: J. M. Pinillo Bun
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
Productor delegat TVC: Joan Pavon
Director fotografia: Antonio Cortés
Muntatge: Carlos Prieto
Director de producció: Toni Espinosa
Música: Spa.RK
Grafisme: Carlos Prieto
Veu en off: Alex Brendemühl
Anar al contingut