<b>"La promesa digital"</b> al Festival of Science Documentary Films Academia Film Olomouc

El documental <b>"La promesa digital"</b> ha estat seleccionat per anar a competició a la cinquantena edició de l'International Festival of Science Documentary Films Academia Film Olomouc.
"La promesa digital" al Festival of Science Documentary Films Academia Film Olomouc

"La promesa digital" al Festival of Science Documentary Films Academia Film Olomouc

El documental "La promesa digital" ha estat seleccionat per anar a competició a la cinquantena edició de l'International Festival of Science Documentary Films Academia Film Olomouc.
Actualitzat
La coproducció de Bun Media, Televisió de Catalunya i TVE neix de la següent premissa: Hi va haver una promesa d'un nou món, d'una realitat alternativa amb infinites possibilitats basada en la revolució cibernètica. Vint-i-cinc anys després, què resta d'aquell somni?
 
L'objectiu de "La promesa digital" és repassar, reviure, ressentir, tornar a sentir, ordenar i valorar els últims 25 anys digitals. El que esperàvem d'ells, el que no esperàvem, allò que tenim i cap a on anem o, un cop més, cap a on pensem que hi anem. Aquest documental proposa recórrer la nostra història digital des que a principis dels 90, quan no fèiem servir el mòbil ni disposàvem de la permanent connexió i presència de les tecnologies actuals, repassar el que es predeia i contrastar-ho amb el que realment ha passat amb la perspectiva que només atorga el temps i aprofitant l'enorme arxiu (produccions audiovisuals, exposicions, entrevistes) del festival pioner art futura que el 2014 farà 25 anys.
 
La gran quantitat de canvis, grans i petits, vertiginosos tots, i la diversitat de temes vinculats a la cultura digital i les seves denominacions, algunes d'elles ja obsoletes i altres que han esdevingut paraules clau de la nostra societat actual, ens indiquen l'atzarosa evolució de la pròpia relació entre tecnologia i societat i com s'ha mirat de dotar-la d'un marc cultural per força imperfecte.
 
És una producció de Bun Media amb la coproducció de Televisió de Catalunya i TVE, la col·laboració d'Art Futura i Spa.RK  i el suport de l'ICEC. El festival es farà a Olomouc -República Txeca- del 14 al 19 d'abril. 

Fitxa técnica:
 
Direcció, guió, realització i producció: J. M. Pinillo Bun
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
Productor delegat TVC: Joan Pavon
Director fotografia: Antonio Cortés
Muntatge: Carlos Prieto
Director de producció: Toni Espinosa
Música: Spa.RK
Grafisme: Carlos Prieto
Veu en off: Alex Brendemühl