La promesa de Jamal Khashoggi parla per primera vegada
La promesa de Jamal Khashoggi parla per primera vegada

La promesa de Khashoggi desmenteix que el periodista temés per la seva vida

Hatice Cengiz parla per primera vegada

Actualitzat

Per primera vegada, Hatice Cengiz, la promesa de Jamal Khashoggi, ha parlat sobre el seu assassinat. En una entrevista al canal Habertürk, pròxim al govern d'Erdogan, ha explicat que al periodista l'inquietava anar al consolat. Pensava que el podrien interrogar, o pressionar per tornar al país, però que, en qualsevol cas, només seria una situació desagradable i desmenteix així que el periodista temés per la seva vida en entrar al consolat saudita, on va ser brutalment assassinat fa gairebé un mes.

"Em pensava que Turquia era un país segur i que, si es produïa una situació indesitjable, si el retenien o l'interrogaven, creia que la situació es resoldria ràpidament."

Però tot indica que l'hi van matar i ara ella vol justícia.

 

Mentrestant, el president Erdogan ha demanat l'extradició dels 18 homes detinguts a l'Aràbia Saudita en relació amb el crim. Ha assegurat que té més informació sobre el cas, i ha exigit que diguin qui va donar l'ordre de matar Khashoggi i on és el cos.

Diumenge arribarà a Istanbul el fiscal en cap saudita per entrevistar-se amb les autoritats turques. A la investigació de tots dos països se n'hi hauria d'afegir una d'internacional. Ho ha demanat la relatora especial de les Nacions Unides sobre execucions extrajudicials i arbitràries.

També ha assegurat que l'Aràbia Saudita és responsable del crim, independentment que s'aconsegueixi provar de qui va sortir l'ordre inicial de matar el periodista.

ARXIVAT A:
Jamal KhashoggiAràbia Saudita
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut