La Font Màgica de Montjuïc amb l'aigua de color groc
La Font Màgica de Montjuïc amb l'aigua de color groc
Barcelona

La prohibició del color groc en fonts i edificis: la xarxa respon

La xarxa ha respost amb ironia la petició del PP i Cs de demanar a la Junta Electoral de Barcelona que també es prohibeixi il·luminar de color groc les fonts i els edificis de la ciutat

RedaccióActualitzat

La xarxa ha respost amb ironia la petició del Partit Popular Català i Ciutadans de demanar a la Junta Electoral de Barcelona que també es prohibeixi il·luminar de color groc les fonts i els edificis de la ciutat. L'anunci arriba després que l'Ajuntament de Barcelona va retirar de la balconada del consistori la pancarta "Llibertat presos polítics" per resolució, precisament, de la mateixa Junta i després que la Junta Electoral Central, per la seva banda, ha dictaminat que els membres de les meses electorals del 21D no podran portar el llaç groc promogut per les entitats sobiranistes. 

Moltes han estat les crides per respondre amb el color groc a la xarxa davant la "persecució", diuen, de llaços grocs i pancartes.

Davant d'aquestes prohibicions, els usuaris de les xarxes socials han respost amb humor. Una de les primeres a fer-ho ha estat la portaveu de la Fundació Ibn Battuta, Míriam Hatibi, que ho ha relacionat amb el vaixell del Piolin on dormien els agents espanyols desplaçats a Catalunya.

La respostes a la resolució de la Junta Electoral han proliferat, amb algunes de molt enginyoses i creatives: propostes per a l'eliminació del groc dels taxis, autobusos, fins i tot dels ous o la prohibició del "Yellow Submarine" aquest Nadal.

Salvador Cardús es feia diverses preguntes: si es pot volar amb Vueling o menjar donuts o si la CUP ha de canviar de logo. En qualsevol cas, les crides a desafiar la Junta Electoral s'han succeït: També per anar a votar vestits o amb complements de color groc, i hi ha recomanacions per als membres de les meses.

A més, han proliferat els suggeriments, algun de ben imaginatiu, per anar de groc a la manifestació a Brussel·les del 7 de desembre:

Sigui com sigui, les xarxes s'han banyat de groc.

Amb tot, hi ha qui qüestiona que alguna cosa groga es mantingui.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut