Anelles olímpiques.
La nova llei preveu sancions que van de 125 a 12.500 euros per a aquelles persones o empreses que promocionin l'homosexualitat.
Moscou

La prohibició de propaganda homosexual a Rússia no s'aplicarà durant les Olimpíades

La llei aprovada a Rússia el juny passat que prohibeix la propaganda homosexual no s'aplicarà ni als atletes que participen en els Jocs Olímpics d'Hivern del 2014 ni als seus convidats.

RedaccióActualitzat
La llei aprovada a Rússia el juny passat que prohibeix la propaganda homosexual no s'aplicarà ni als atletes que participen en els Jocs Olímpics d'Hivern del 2014 a Sochi ni als seus convidats.

"Els Jocs Olímpics són un esdeveniment internacional de primera fila. Hem de ser tot el cortès i tolerant com sigui possible", ha explicat el vicepresident del Comitè d'Esports de la Duma. "Per això -ha continuat- s'ha pres la decisió de no treure aquest tema durant les Olimpíades".

La nova llei preveu sancions que van de 125 a 12.500 euros per a aquelles persones o empreses que promocionin l'homosexualitat. La llei, però, està redactada de forma molt ambigua i no explicita quins casos inclou aquesta "propaganda". Així, poden ser sancionades les marxes del dia de l'orgull gai però també, simplement, dues persones del mateix sexe agafades de la mà en públic.

Una setmana després d'aprovar-se la llei contra la propaganda homosexual, la Duma russa va prohibir l'adopció de nens russos per part de parelles homosexuals estrangeres i de solters procedents de països on són legals les unions entre persones de mateix sexe.
Anar al contingut