La Guàrdia Civil custodiava el carrer on vivien Laura Luelmo i els germans Montoya quan es buscava el cos de la professora
La Guàrdia Civil custodiava el carrer on vivien Laura Luelmo i els germans Montoya quan es buscava el cos de la professora
Huelva

La professora de Huelva va morir d'un cop al cap dos dies després de desaparèixer

A més de l'autòpsia, la investigació se centra també a trobar el telèfon mòbil, que pot ajudar a reconstruir els moviments de la noia

Actualitzat

El cadàver de Laura Luelmo tenia un fort cop al front i l'autòpsia que se li ha practicat ha confirmat que va ser la causa de la mort. L'examen forense situa el moment de la mort entre divendres i dissabte passat. Això vol dir que la jove professora de 26 anys va morir entre dos o tres dies després de la seva desaparició, dimecres passat, a El Campillo.

Els investigadors de la Guàrdia Civil rastregen el voltant de la zona on aquest dilluns es va trobar el cadàver de la noia, a prop d'El Campillo. Hi busquen indicis sobre les circumstàncies de la mort, ja que es planteja la possibilitat que colpegessin la noia amb un objecte contundent.

L'examen forense encara no ha pogut determinar si la noia va morir malferida al lloc on es va trobar el cos, al cap de cinc dies d'haver deaparegut després de sortir a córrer.

El cos de Laura Luelmo continua a l'Institut Anatòmic Forense de Huelva, on li han de practicar algunes proves complementàries. La família de la noia, que ha demanat respecte pels moments que estan vivint, espera poder-ne traslladar les restes a Zamora per enterrar-les.

Telèfon mòbil

La investigació se centra també a trobar el seu telèfon mòbil, que pot ajudar a reconstruir els moviments des que va marxar de casa per anar a córrer. Laura va enviar un missatge al seu nòvio dimecres a les 4 de la tarda. El mateix dia, a les 8 del vespre, una antena de telefonia va recollir l'últim senyal del telèfon mòbil. Aquesta última connexió situa la noia a 9 quilòmetres de casa seva, però en direcció contrària al lloc on la van trobar sense vida.
 


El principal sospitós del crim, detingut aquest dimarts, és un veí del mateix carrer on vivia Laura Luelmo. Es tracta de Bernardo Montoya, un home de 50 anys que té un ampli historial criminal, amb l'assassinat d'una dona de 82 anys el 1995 i l'assalt amb violència a dues dones més.

En un primer moment, Bernardo Montoya ha quedat detingut a Valverde del Camino i després se l'ha traslladat a la comandància de Huelva, on ha de ser interrogat pels especialistes de la Unitat Central Operativa, UCO.

Els investigadors tenen un termini de 48 hores, que es poden prolongar a 72, abans que el detingut passi a disposició de la jutgessa de Valverde del Camino, que ha decretat el secret de sumari.

Bernardo Montoya ha intentat fugir camp a través quan ha sospitat que la Guàrdia Civil el seguia.

En un primer moment, els agents van sospitar del seu germà bessó, Luciano, que també té antecedents per assassinat i violència contra les dones, però se'l va descartar. Luciano tenia coartada: era a la presó complint condemna, tot i que va sortir de permís dilluns, quan es va descobrir el cadàver.

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilPolicialAndalusia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut