Les Borges Blanques

La producció d'oli està garantida però els agricultors temen ja per la pròxima temporada

El bon temps no ha posat en perill la producció d'oli a les Borges Blanques. A diferència de l'any passat, que no n'hi va haver per culpa de les glaçades, la producció està garantida i fins i tot se n'ha apujat el preu. De totes maneres, la sequera dels últims mesos fa témer als productors que afecti la collita de l'any que ve.

Actualitzat
Ampolles i garrafes a dojo. El que hauria de ser el més normal per a una fira de l'oli és enguany tot un motiu d'alegria, ja que en l'edició passada la fira es va haver de celebrar sense oli. La collita va ser tan dolenta, a causa de les gelades i la sequera, que els visitants que venien a comprar oli de les Garrigues se'n van tornar cap a casa amb les mans buides.

Aquest any, com diu una assistent, "d'oli n'hi ha de totes les companyies", i "per fins bastants dies", afegeix una venedora. De totes maneres, molts dels compradors, per curar-se en salut, aquest any han decidit, fins i tot, reservar-se les ampolles per telèfon dies abans del certamen, tot i que no era necessari.

Tot i així, les escasses pluges ja fan patir pagesos i cooperatives de cara a l'any vinent. Els preus, 10 cèntims més alts que l'any passat: 4 euros i 30 cèntims el litre. Un altre dels objectius de la fira, cercar camins per usar l'oli a les cuines. Al certamen, es pot trobar caviar d'oli i bombons de xocolata amb oli.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut