La primera tarda d'estiu, amb sol, calor i tempestes

L'estiu astronòmic ha arribat aquest dissabte, acompanyat de l'estiu meteorològic. El sol i la calor dominen, tot i que les tempestes de tarda tornaran al Pirineu. Diumenge, la dinàmica serà molt similar.

Actualitzat

Dissabte hem encetat nova estació: a les 12 hores i 51 minuts ha arribat l'estiu astronòmic, i ho ha fet de la mà del meteorològic, amb un temps assolellat i calorós en general. La pertorbació més important estarà aparcada a l'oest de Portugal, encara lluny de casa nostra.

El sol ha marcat la pauta des de primera hora del dia a gairebé arreu i el cel s'ha vist  ben blau fins al migdia. A partir de llavors, els núvols ja es deixen veure a punts del Pirineu, prepirineu i a l'entorn de la costa Daurada i Central. La tarda es preveu condicionada per la possibilitat que aquestes llavors derivin en alguns nuclis de tempesta al Pirineu. Els xàfecs seran poc abundants, però poden ser d'intensitat moderada. A l'entorn del litoral Central, cel una mica més variable. 

Les temperatures continuaran amb ritme ascendent: les mínimes han pujat en general, més cap al Pirineu, i l'ascens més significatiu de les màximes es pot registrar a l'interior del nord-est. La barrera dels 35ºC serà la nova referència de la calor diürna.

El vent deixarà alguns cops moderats durant les hores centrals del dia: bufarà xaloc cap a l'interior de l'Ebre i garbí a la costa Brava.

A les Balears esperem  calor i alguns núvols. Al País Valencià creixeran ruixats o tempestes a les serralades d'interior.

Diumenge, pocs canvis

Les condicions meteorològiques seran similars diumenge. En essència, es mantindrà un temps poc ennuvolat en conjunt al matí i una mica d'inestabilitat a la tarda. La calor serà ben intensa a tot el país. Els canvis més importants arribaran la setmana que ve.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut