La primera pilot de guerra dels Estats Units revela que va ser violada a l'exèrcit

La senadora Martha McSally, pionera a les Forces Aèries nord-americanes, ha explicat davant el Senat que un superior va abusar d'ella

La senadora nord-americana Martha McSally va ser la primera dona que va pilotar un avió de combat de la Força Aèria dels Estats Units. Aquest dimecres, molts anys després, ha denunciat al Senat que va ser víctima d'una violació del seu supervisor.

"Els perpetradors abusen de la seva posició de poder de manera profunda i en un cas vaig ser atacada i després violada per un supervisor."


McSally, que ara té 52 anys, no ho va denunciar perquè estava espantada, es va culpar a si mateixa i no confiava en el sistema:

"A diferència de molts valents supervivents, mai vaig denunciar que vaig ser agredida sexualment. Com tantes dones i homes, no confiava en el sistema. Em vaig culpar a mi mateixa. Estava avergonyida i confosa. Vaig pensar que era forta, però em sentia impotent."


Les agressions sexuals a l'exèrcit dels Estats Units no es denuncien sovint, per això parla de "supervivència":

"Vaig mantenir el silenci molts anys, però més endavant en la meva carrera, quan els militars van tenir escàndols i respostes totalment inadequades, vaig creure en la necessitat que algunes persones ho sabessin: jo també vaig ser una supervivent. Em va horroritzar la manera com es va gestionar el meu intent de compartir les meves experiències en general."

 


Actualment, McSally és una senadora del Partit Republicà. Ha treballat en el passat amb la senadora demòcrata Kirsten Gillibrand per combatre les agressions sexuals a l'exèrcit.

Va ser nomenada al desembre pel governador de l'estat per assumir l'escó al Senat que va tenir John McCain.

Les declaracions de McSally arriben dos mesos després que sortís un altre cas de violació a les Forces Armades. La senadora Joni Ernst va dir públicament que havia estat violada a la universitat per algú que coneixia i que el seu marit també havia abusat físicament d'ella.

 


Les Forces Aèries lamenten els fets

La portaveu de les Forces Aèries, Carrie Volpe, ha emès un comunicat donant suport a McSally:

"Estem consternats i profundament penedits pel que va experimentar la senadora McSally i li donem suport, tant a ella com a totes les víctimes d'agressió sexual. Som ferms en el nostre compromís d'eliminar aquest comportament i l'abús de confiança en les nostres files."

ARXIVAT A:
Violència masclistaEstats UnitsFeminisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut