La primera ministre danesa fent declaracions emocionada davant la premsa
La primera ministre danesa fent declaracions emocionada davant la premsa (Reuters/Ritzau Scanpix)

La primera ministra danesa es disculpa entre llàgrimes per la matança de visons

Ho ha fet en unes declaracions a la premsa quan visitava la granja d'un criador de visons que ha perdut tots els animals

RedaccióActualitzat

La primera ministra danesa, Mette Frederiksen, s'ha disculpat entre llàgrimes aquest dijous per haver tirat endavant l'ordre de matar tots els visons del país perquè tenien una mutació de la Covid-19.

Frederiksen ha fet aquestes declaracions davant la premsa danesa després de visitar el propietari d'una granja de visons que havia perdut tots els animals arran de l'ordre d'execució que va dictar el govern.

La primera ministre danesa visita una granja buida de visons
La primera ministra danesa visita una granja buida de visons (Reuters/Ritzau Scanpix)

La primera ministra s'ha disculpat públicament sobre el que ha passat i ha admès que "es van cometre errors".

De fet, per aquests errors també va dimitir el 19 de novembre el ministre d'Alimentació, Agricultura i Pesca de Dinamarca, Mogens Jensen. Ho va fer després de perdre el suport del Parlament i d'admetre que l'orde d'exterminar els 17 milions de visons del país del nord d'Europa era il·legal.

La ministra també ha explicat, entre llàgrimes, que la culpa no és dels criadors, sinó del coronavirus i que entén què hagi sigut molt dur per a ells però que espera que hi pugui haver "una llum al final del túnel".

La primera ministre danesa visita una granja buida de visons
La primera ministra danesa visita una granja buida de visons (Reuters/Ritzau Scanpix)


Una mutació de Covid-19 en els visons

El govern de Dinamarca va decidir matar tots els visons del país després de trobar una mutació del coronavirus que es podia transmetre als humans i podia influir negativament en el desenvolupament d'una vacuna contra la malaltia.

La primera ministra danesa, Mette Frederiksen, va explicar a les autoritats que havien trobat 12 persones infectades amb el virus procedent dels visons i que havia mutat tant que els pacients no aconseguien formar anticossos.

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut