La capçalera de la manifestació de Pegida Catalunya, aquest dimecres a l'Hospitalet (EFE)
La capçalera de la manifestació de Pegida Catalunya, aquest dimecres a l'Hospitalet (EFE)
L'Hospitalet de Llobregat

La primera manifestació de Pegida a Catalunya acaba absorbida pels anti Pegida

La marxa del moviment islamòfob reuneix una norantena de persones en contra de la "islamització d'Europa", però al davant tenien una concentració convocada per Unitat contra el Feixisme i el Racisme amb més de 300 assistents

Actualitzat

Unes 90 persones s'han concentrat aquest dimecres al vespre a l'Hospitalet de Llobregat convocades per Pegida contra la "islamització d'Europa". Era la primera mobilització a Catalunya de la plataforma islamòfoba, nascuda a la ciutat alemanya de Dresden, que ha estat resposta a 200 metres i a la mateixa hora per més de 300 detractors convocats per Unitat contra el Feixisme i el Racisme.

Els partidaris de Pegida s'han concentrat 45 minuts a la rambla de La Marina, en una zona acordonada pels Mossos d'Esquadra per evitar contacte entre aquests manifestants i els seus detractors. Amb una pancarta en record de les víctimes de l'atemptat de l'11-M, han reclamat als governants "que posin fre a la islamització d'Europa". Entre els assistents hi havia representants de Plataforma per Catalunya, com el secretari general del partit, Robert Hernando, i el regidor de l'Hospitalet Daniel Ordóñez.

A la concentració d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme hi han acudit representants d'associacions veïnals i entitats cíviques de l'Hospitalet i de diversos partits, com PSC, ICV, EUiA i ERC.

Anar al contingut