Barcelona

La primera jornada de vaga parcial del metro acaba sense incidents i amb menys passatgers

Aquest dimecres els serveis mínims seran del 30% en les dues franges previstes: de les nou del matí a les tres de la tarda i de les deu de la nit fins a la mitjanit

RedaccióActualitzat

La primera jornada de vaga parcial al metro s'ha desenvolupat sense incidents i amb menys passatgers que un dia feiner normal. A les 21 hores ha finalitzat la franja de vespre de les aturades convocades aquest dimarts al metro de TMB amb una afluència de passatgers un 24% inferior de l'habitual. En general, segons TMB, "la xarxa ha absorbit la demanda" i, només en el tram central de la línia 5, entre Sants Estació i Diagonal, s'han aplicat mesures de regulació per evitar que se superés la capacitat de les andanes.

El servei s'ha desenvolupat d'acord amb els serveis mínims decretats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que fixava un 50% de l'oferta per a la franja de les 17.45 a les 20 h i del 30% de les 20 a les 21 h. Ara, el servei és l'habitual a la nit d'un dimarts laborable.

Al matí, la vaga s'ha fet de vuit a deu. Els serveis mínims s'han complert, però això no ha estalviat molèsties als usuaris. Aquesta primera vaga s'ha fet entre les vuit i les deu, i el servei ha quedat reduït al 50%. Els trens han passat cada set o vuit minuts, el doble del que és habitual. Anaven més plens, però no hi ha hagut grans aglomeracions a les andanes.

Aquest dimecres, durant la segona jornada de vaga parcial dels treballadors, els serveis mínims seran del 30% en les dues franges previstes: de les nou del matí a les tres de la tarda i de les deu de la nit fins a la mitjanit, quan acaba el servei.

Fora d'aquestes franges, la circulació és la d'un dia normal.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha recomanat utilitzar transports alternatius al metro. 

L'aturada, motivada per les negociacions del conveni, coincideix amb la fira Alimentaria.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut