Barcelona

La primera jornada de vaga al metro acaba amb baixades d'afluència de fins al 32%

Al matí, l'aturada ha provocat algunes cues i aglomeracions en estacions com les de la Sagrera o la Sagrada Família

RedaccióActualitzat

La primera de les quatre jornades de vaga convocades aquesta setmana al metro de Barcelona ha suposat un descens d'afluència de fins al 32% respecte a les validacions habituals en un dia feiner. 

Al llarg del dia s'han dut a terme tres franges de vaga: de set a nou del matí, de quatre a sis de la tarda i de dos quarts de nou a dos quarts d'onze de la nit. La franja més complicada ha estat la del matí, quan ha calgut regular l'accés a algunes estacions per evitar aglomeracions excessives.

Cues i aglomeracions al matí, baixada de passatgers a la tarda

Al matí, entre les 7 i les 9, l'aturada ha provocat algunes cues i aglomeracions en estacions com les de la Sagrera o la Sagrada Família, però no hi ha hagut incidents. Les llargues freqüències dels serveis mínims regulats han provocat que les andanes del metro estiguessin atapeïdes d'usuaris que esperaven l'arribada dels combois amb intervals d'uns set minuts. I els autobusos han anat més plens que en una jornada normal.

 

 

A la franja de tarda, els serveis mínims han estat també del 40%. Segons ha informat TMB, les dades provisionals han mostrat que una part dels usuaris ha fet els desplaçaments per altres mitjans o bé en altres moments perquè, entre les quatre i les sis de la tarda (la franja de l'aturada), les validacions han baixat un 30% respecte a un dia feiner normal.

Transports Metropolitans de Barcelona destaca que la xarxa de metro ha absorbit el passatge i que només en el tram central de la línia 5, on, aquest dilluns, la presència d'alguns grafiters ha obligat a interrompre'n la circulació, hi ha hagut tensió entre oferta i demanda. A l'estació de Diagonal d'aquesta línia s'han aplicat mesures de regulació per evitar que se superés la capacitat de les andanes. A l'L5, a circulació s'ha hagut d'interrompre entre Horta i la Vall d'Hebron des d'aproximadament dos quarts de nou del matí fins a passats dos quarts de cinc de la tarda.

Transports Metropolitans de Barcelona ha destacat que, especialment en l'últim tram de vaga, la demanda ha baixat considerablement, coincidint amb intervals de pas d'entre mitja hora i tres quarts.

Vaga fins dijous

La vaga de metro durarà fins dijous. Fins dimecres, els serveis mínims són del 40% dels combois en hora punta, és a dir, de set a nou del matí i de quatre a sis de la tarda. I es redueix al 20% de dos quarts de nou a dos quarts d'onze de la nit. Dijous s'estableix la circulació del 20% entre les 9.20 i les 12.20, i del 40% de les 5 a les 8 de la tarda.

A la resta d'hores, el servei està previst que funcioni amb normalitat. 

Aquesta és la informació de TMB sobre els serveis mínims:

 

Transports Metropolitans de Barcelona recomana buscar mitjans alternatius, especialment a primera hora del matí. Les noves aturades d'aquests dies al metro coincideixen amb el festival Primavera Sound i arriben després que els treballadors van rebutjar, la setmana passada, l'última proposta de l'empresa. La plantilla continua pressionant la direcció per desencallar la negociació del conveni.

TMB també recorda que la convocatòria de vaga pot afectar el telefèric de Montjuïc, servei que té el manteniment assignat a personal de Metro.

A més, segons fonts del sindicat majoritari al comitè d'empresa, la CGT, l'assemblea de treballadors va acordar aquest dijous convocar noves aturades els dies 16 de juny, coincidint amb el festival Sónar, i 23 de juny, vigília de Sant Joan.

Un cop demanada la convocatòria per part dels representants de treballadors —cal demanar-la amb deu dies d'antelació per poder fer l'aturada—, el comitè d'empresa tornarà a sotmetre a votació de l'assemblea aquestes noves vagues.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut