Santiago de Xile

La primera de les tres càpsules que s'han construït per rescatar els 33 miners ja ha arribat a la mina

La primera de les tres càpsules construïdes especialment per rescatar els 33 miners atrapats a Xile des del 5 d'agost a 700 metres de profunditat ja ha arribat a la mina. Es preveu que les altres dues hi arribin la setmana entrant. El govern preveu que seran rescatats a principis de novembre, o fins i tot abans, i al campament instal·lat a la mina de Copiapó l'eufòria es fa difícil de contenir.

Actualitzat
La càpsula, batejada com a "Fènix", ha arribat a la mina entre aplaudiments i escortada per carrabiners. Aquestes tres càpsules hauran de treure d'un en un els 33 miners que des de fa més d'un mes estan atrapats a 700 metres sota terra.

El mateix ministre de Mines xilè ha explicat a les famílies que fan guàrdia a Copiapó les característiques de l'artefacte i ha fet una demostració de les condicions que experimentaran els miners en introduir-se a l'interior, una mena de gàbia metàl·lica. S'estima que els miners passaran 15 minuts a dins de la càpsula.

Els familiars s'han mostrat satisfets i ara només esperen que la data estimada per treure'ls es torni a avançar i ja no sigui el novembre, sinó una mica abans.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut