Un ametller florit (Foto: Fotolibre.net)
Diu el refrany que una flor no fa estiu ni dues primavera, i és ben cert perquè els ametllers fa dies que van florir. (Foto: Fotolibre.net)
Barcelona

La primavera meteorològica es resisteix

L'hivern ja és història després que la primavera li hagi agafat el relleu just quan passaven 21 minuts de la mitjanit. Però una cosa són les lleis de l'astronomia i una altra de molt diferent és que la capritxosa meteorologia s'hi posi d'acord. De fet, segons aquesta última, de primavera res de res. Vents de llevant humits deixaran els cels d'aquesta primera setmana de nova estació coberts de núvols per bé que no s'esperen pluges abundants. Els termòmetres també seran notícia, la previsió és que les temperatures siguin uns cinc graus més baixes de mitjana.

Actualitzat
Diuen que no es pot tenir tot en aquesta vida. Durant mesos hem esperat amb ànsia l'arribada de la primavera, aquella que diuen que la sang ens altera, però la nova estació s'estrena amb temps poc primaveral: núvols, lleugeres pluges dimarts i dimecres i baixada de les temperatures.

Per intentar posar-hi un polset de l'alegria que s'atribueix a la primavera, recordem aquell refrany que ens recomana que al mal temps, bona cara i busquem la part positiva de l'entrada a la primavera: cada dia que passi tindrem gairebé tres minuts més de claror. La primavera és l'època de l'any en què la longitud del dia s'allarga més ràpidament. Als matins, el Sol apareixerà a l'horitzó gairebé dos minuts abans que el dia anterior i es pondrà un minut més tard.

Això, sumat al canvi a l'horari d'estiu del pròxim 27 de març, quan els rellotges s'avançaran una hora de matinada, ens regalarà dies molt més llargs.
Anar al contingut