Barcelona

La primatòloga Jane Goodall defensa els drets dels ximpanzés a Barcelona

Els ximpanzés són una de les espècies del planeta que estan en perill d'extinció. Ho denuncia una de les veus més reconegudes, la primatòloga Jane Goodall, que és a Barcelona per conscienciar precisament de la necessitat de preservar el medi ambient i l'animal. I per aconseguir-ho, el millor és començar amb els més petits. Jane Goodall, investigadora des que tenia 21 anys de la vida dels ximpanzés, els ha explicat que l'espècie està en una situació de perill per la desforestació a l'Àfrica, la caça furtiva i el tràfic de cries. Per tant, és una defensora dels seus drets fonamentals, com es va demanar fa un mes al Congrés dels Diputats.

Actualitzat
"Segons vaig entendre, podem parlar de drets humans per a animals quan associem drets bàsics que nosaltres donem als comportaments humans. Alguns d'aquests es poden aplicar als animals, com per exemple, el dret a viure, a no ser torturats i a gaudir d'una certa mena de llibertat." , ha explicat Jane Goodall a Barcelona.

La primatòloga, coneguda per haver servit d'inspiració per a la pel·lícula "Goril·les dins la boira", va ser premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica fa tres anys. Ara, ha estat a Barcelona per denunciar que no es respecten els drets d'aquesta espècie, tan pròxima als humans, i que al món s'ha passat, en 100 anys, dels dos milions de ximpanzés als 150.000 actuals.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut