Barcelona

La previsió del temps a mida, per Francesc Mauri

El meteoròleg de TV3 ha conversat amb els lectors del 3cat24 i ha respost, a través del xat "El temps en directe", les previsions meteorològiques consultades. Mauri s'ha mostrat molt satisfet per l'experiència de respondre, de manera àgil, les consultes fetes i s'ha sorprès pel nivell d'algunes de les qüestions plantejades sobre medi ambient i canvi climàtic.

Actualitzat
El xat "El temps en directe" amb Francesc Mauri ha estat un èxit de participació. En un principi s'havien plantejat només 30 minuts de consultes al meteoròleg de TV3, però les desenes d'usuaris del 3cat24 que han volgut saber la previsió del temps per als propers dies a diferents indrets del planeta han tingut en Mauri ocupat més de 45 minuts. Finalment, s'ha acomiadat amb aquesta frase: "Moltes gràcies a tots i totes, però si no vaig cap a la meva taula de la meteorologia aquest migdia no veureu la informació del temps!" En total, han entrat al xat 86 persones i han enviat les seves consultes 68.

En aquesta conversa i, a partir de les preguntes formulades pels lectors, ens hem assabentat que a Copenhaguen arribarà una pertorbació amb possibilitat de nevada forta aquest dissabte; que a Vilanova i la Geltrú aquest cap de setmana hi haurà sol, nuvolades i, potser, algun ruixat; i que a València, no hi haurà vent, sinó una temperatura de 25 graus i amb sol.  

No han faltat preguntes curioses com la del Tim: "Segur que tots els catalans estan pendents del Mundial de criquet a l'Índia, Bangladesh i Sri Lanka que durarà un mes! ;-) Podem esperar un mundial sense gaire interrupcions de pluja?", o especialitzades com la d''Elpito', que li ha dit: "La llum antròpica té algun tipus d'incidència en el règim de precipitacions o temperatures en llocs on aquesta és molt intensa. De fet, em refereixo especialment a les illes urbanes, esclar".

Entre les moltes respostes de Francesc Mauri, destaquem també l'explicació sobre com ens afecten els fenòmens climàtics "El Niño" i "La Niña": "El primer és l'escalfament de l'aigua del mar al Pacífic i influeix en gran part del planeta", ha dit en Mauri. "A casa nostra acostuma a retirar-se l'anticicló i plou o neva més (els últims 2 anys). Ara es refreda l'aigua ("La Niña"), l'anticicló de les Açores torna i la borrasca d'Islàndia se'n va cap allà."

Els participants han agraït repetides vegades l'oportunitat de tenir el meteoròleg de TV3. L'apertura del xat amb en Francesc Mauri és una aposta del 3cat24 per oferir nous canals de participació als lectors de manera que puguin contactar, en directe, amb professionals de diferents àmbits per aportar-los més informació sobre una temàtica concreta.  

Per llegir tota la conversa només has de clicar el Replay.






Anar al contingut