Hong Kong

La pressió popular força Hong Kong a suspendre la llei d'extradició a la Xina

Una setmanes de protestes massives i greus aldarulls aconsegueixen congelar el projecte de llei que facilitaria les extradicions a la Xina

RedaccióActualitzat

El govern de Hong Kong ha anunciat la suspensió del polèmic projecte de llei que autoritzava les extradicions a la Xina i que havia provocat una setmana de manifestacions i protestes sense precedents a l'antiga colònia britànica.

La cap del govern, Carrie Lam, després de reunir-se aquest matí amb el seu Consell, ha comparegut davant la premsa per anunciar que la llei queda suspesa de forma indefinida. Una mesura que l'executiu ha pres per intentar desactivar la crisi als carrers. Lam ha afegit que la seva intenció és "evitar que Hong Kong es converteixi en un paradís dels criminals".

"Hem creat un gran conflicte i molta gent està decebuda i trista. Jo també estic trista i em sento penedida per haver desfermat aquest conflicte.

Acceptem les crítiques amb sinceritat i humilitat i ho millorarem. El govern escoltarà obertament totes les opinions sobre el projecte legislatiu. Ens comunicarem amb la societat, explicarem més i escoltarem més", ha dit Carrie Lam.

 

La decisió del govern de Carrie Lam arriba després que les manifestacions massives als carrers hagin fet recular alguns dels més ferms defensors de les extradicions a la Xina. Justament, per a demà hi ha convocada una nova manifestació.

 

 

Dijous passat, la pressió popular i els greus aldarulls al carrer van obligar el Parlament a ajornar "sine die" l'aprovació del projecte de llei que autoritzava les extradicions judicials a la Xina.

Lam ha anunciat que avui mateix el secretari de Seguretat enviarà una carta al president del Consell Legislatiu hongkonguès per retirar la segona lectura sobre el projecte de llei que s'havia de fer al Parlament. La cap de govern també s'ha compromès a obrir un debat amb diferents sectors de la societat per explicar el contingut de la llei suspesa i s'ha mostrat "oberta de ment" per atendre "les diferents visions de la societat cap al projecte de llei".

El projecte de llei d'extradició, tal com estava redactat, afectava tots els residents de Hong Kong però també tots els estrangers que hi visquessin o hi estiguessin de pas. Tots ells podien ser entregats a la Xina, un país per sota dels mínims democràtics exigibles en matèria de llibertats i garanties judicials.

 

 

ARXIVAT A:
Hong KongXina
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut