Alguns hospitals ajornen operacions no urgents per fer front als ingressos de Covid
Atenció d'un pacient amb Covid en una UCI de l'Hospital de Mataró (ACN/Jordi Pujolar)
Barcelona

La pressió de la Covid als hospitals obliga a ajornar operacions en alguns centres

El Parc Taulí tanca cinc quiròfans i a Calella i Blanes només fan atenció urgent i cirurgia que no requereixi hospitalització

RedaccióActualitzat

L'increment de casos de Covid que arriben als hospitals ha obligat a començar a reduir l'activitat quirúrgica no urgent per alliberar llits en alguns centres. És el cas dels hospitals de Calella i Blanes. El primer ha suspès l'activitat d'un dels cinc quiròfans, mentre que a Blanes es mantenen obertes les cinc sales d'operacions, però només s'hi fa atenció urgent i cirurgia que no requereixi ingrés.

En aquests dos centres prioritzen els processos oncològics i tota l'activitat d'urgència. I a Blanes hi ha activitat quirúrgica d'Oftalmologia i Traumatologia, segons ha informat el Consorci Hospitalari del Maresme i la Selva.

 

En aquests moments, a Calella hi ha 21 pacients ingressats, tres dels quals en estat crític, i 18 més al Sociosanitari, cinc dels quals eren en una de les plantes de medicina interna. A Blanes, hi ha 21 pacients ingressats.

Pel que fa als professionals, en tot el consorci n'hi ha 38 d'aïllats, 23 dels quals positius per Covid-19 i 15 en quarantena per ser contacte estret.

En el cas de l'Hospital de Mataró, s'ha reduït i reorganitzat l'activitat d'alguns quiròfans prevista per al novembre perquè part del personal s'ha hagut de traslladar a les unitats Covid i a les UCI. Fonts del centre han explicat que funcionaran 8 quiròfans al matí i 6 a la tarda, en lloc dels 9 que tenen habitualment.

 

El Parc Taulí tanca cinc quiròfans

Al Parc Taulí han tancat alguns quiròfans i han posposat operacions no urgents

 

L'Hospital Parc Taulí, de Sabadell, ha tancat aquest dijous cinc quiròfans i ha desprogramat les intervencions no urgents que requereixen hospitalització per fer front a l'augment d'ingressos de pacients amb Covid, segons fonts sindicals.

A dia d'avui, hi ha 101 pacients hospitalitzats per coronavirus al centre hospitalari vallesà, incloent tres casos sospitosos.

El centre habilitarà de forma progressiva la unitat de llarga estada com a unitat d'hospitalització d'aguts a l'hospital, on a l'UCI hi ha ingressats 16 pacients, nou dels quals estan intubats.

Tres plantes ocupades per Covid-19 i UCI al límit a Vic

A l'Hospital de Vic, l'UCI està plena de pacients Covid (ACN/Laura Busquets)

 

A l'Hospital Universitari de Vic, les 10 places d'UCI que hi ha estan ocupades per malalts de Covid. El centre té una mitjana de 12 ingressos diaris i, segons dades d'aquest dimecres, tres plantes estan ocupades per 70 pacients amb coronavirus.

De moment no s'han posposat intervencions, però, si no es frenen els contagis i s'ha d'obrir una quarta planta, caldrà limitar l'activitat hospitalària i ampliar els llits i personal d'UCI.


Tarragona suspèn la cirurgia major ambulatòria

A l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, des d'aquest dijous s'ha suspès la cirurgia major ambulatòria. El motiu és que s'han reestructurat els equips per poder atendre els pacients de Covid-19.

També s'ha decidit que el Pius Hospital de Valls ingressi pacients aguts de Covid. Els que necessitin ingrés a l'UCI es continuen derivant al Joan XXIII.


Reprogramacions a Girona

A l'Hospital Josep Trueta, de Girona, s'han hagut de posposar algunes operacions i visites a especialistes, segons fonts sindicals.  

 

Els primers efectes, a les Terres de l'Ebre

Els primers d'ajornar operacions van ser els hospitals de les Terres de l'Ebre, que van notar tant l'augment de casos a fora com els brots al Verge de la Cinta de Tortosa i a l'Hospital Comarcal d'Amposta.

En el primer, un brot amb una trentena d'afectats i més de 100 persones en quarantena ha obligat aquesta setmana a aïllar una planta i fer només les intervencions urgents, oncològiques i de cirurgia major.

Al d'Amposta, la setmana passada es van tancar dues plantes i només es fan cirurgies majors ambulatòries.

Salut preveu obrir la setmana que ve la nova unitat de Semicrítics del Verge de la Cinta, que permetrà disposar de 6 llits més per a crítics i 9 habitacions dobles preparades per convertir-se en 9 llits més d'UCI si és necessari.

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus
Anar al contingut