Madrid

La presidenta del Tribunal Constitucional diu que la sentència de l'Estatut podria arribar a l'octubre

La presidenta del Tribunal Constitucional, María Emilia Casas, ha insinuat que el mes d'octubre l'alt tribunal es podria pronunciar sobre l'Estatut de Catalunya. Ho ha dit després de la inauguració de l'any judicial, que ha presidit el rei, Joan Carles. Es tracta de la primera vegada que Casas posa una data a l'esperada sentència de l'Estatut. Fa temps que el debat polític i judicial gira al voltant d'aquesta sentència, que pot acabar tenint conseqüències.

Actualitzat
Ha estat a les preguntes de periodistes, en una conversa informal, que la presidenta del Tribunal Constitucional s'ha mostrat convençuda que la sentència de l'Estatut, que fa tres anys que s'espera, arribarà abans que s'acabi aquest any.

Després de l'acte d'obertura de l'any judicial, Casas ha respost que "podria ser", a la insistència dels professionals de la informació que li preguntaven si seria aquest pròxim mes d'octubre quan arribaria l'esperada decisió de l'alt tribunal.

La presidenta del TC ha recordat que la setmana que ve, concretament el 29 de setembre, el ple continuarà les seves deliberacions sobre l'Estatut.
Anar al contingut