Mónica de Oriol en una imatge d'arxiu. (Foto: Cercle d'Empresaris)
Mónica de Oriol proposava suprimir el salari mínim a persones sense formació. (Foto: Cercle d'Empresaris)
Barcelona

La presidenta del Cercle d'Empresaris demana disculpes per dir que els joves sense formació "no valen per a res"

La presidenta del Cercle d'Empresaris es retracta d'unes polèmiques declaracions en què proposava sous inferiors al salari mínim per als treballadors menys qualificats

RedaccióActualitzat

Hi ha pensaments delicats de verbalitzar i que, un cop fet, poden portar més d'un maldecap. Això és el que deu pensar a hores d'ara la presidenta del Cercle d'Empresaris, Mónica de Oriol, que ha demanat disculpes per les seves polèmiques declaracions sobre els joves sense formació, de qui va dir que "no valen per a res".

De Oriol ha reconegut que va utilitzar una "expressió molt poc afortunada, que ha donat lloc a interpretacions totalment contràries al que jo mateixa penso", ha explicat en un comunicat emès aquest divendres. La presidenta del Cercle d'Empresaris ha reivindicat que "totes les persones tenen dignitat i vàlua", amb independència de la seva formació professional. De Oriol ha lamentat la situació generada i ha reiterat les seves disculpes "a tots els que hagi molestat".

La relliscada de De Oriol va tenir lloc dijous, en considerar poc encertat que la normativa obligui a "pagar als joves que ni estudien ni treballen, encara que no valguin per a res, un salari mínim que no produeixen". La presidenta del Cercle d'Empresaris proposava per accelerar la creació d'ocupació sous inferiors al Salari Mínim Interprofessional (SMI) per als treballadors menys qualificats.

Una altra de les receptes que proposa és reduir el cost de l'acomiadament entre els treballs temporals i els indefinits, en línia amb altres països de la Unió Europea.

Anar al contingut