València

La presidenta de l'Associació de Familiars: "S'ha demostrat que tot el que nosaltres dèiem era veritat"

La presidenta de l'Associació de Víctimes confia que es podran determinar responsabilitats polítiques i penals de l'accident

RedaccióActualitzat

València commemora el desè aniversari de l'accident del metro, que va causar la mort d'una quarantena de persones. Avui se celebra un acte d'homenatge just al mateix lloc on l'Associació de Víctimes ha convocat els ciutadans cada mes per demanar la reobertura del cas i que es depurin les responsabilitats penals i polítiques.

Les Corts Valencianes ja tenen les conclusions de la comissió d'investigació de l'accident, en què es parla de negligència i s'assenyala l'expresident Francisco Camps i l'exconseller Juan Cotino, com a responsables polítics.

La presidenta de l'Associació de Víctimes, Rosa Garrote, confia que encara es podran determinar responsabilitats penals per l'accident després que l'Agència Estatal de Seguretat hagi obert una investigació i que el jutjat imputés a sis directius de Ferrocarrils de la Generalitat valenciana: 

"L'important és que s'està investigant, la jutge no vol investigar més que no sigui la velocitat. Nosaltres el que volem establir és que a la línia faltaven mesures de seguretat i els responsables són els dirigents de TGV. L'informe que estem esperant és saber si realment estaven implantades les mesures de seguretat necessàries i, depenent d'aquest informe, és quan la jutgessa podrà establir les responsabilitats."

Garrote, però no s'ha mostrat gaire convençuda que la jutge que porta el cas canviï les seves conclussions originals. L'Audiència va obligar a la titular del jutjat 21 a reobrir el cas de l'accident que s'havia tancat responsabilitzant només l'excés de velocitat del conductor de l'accident:

"El que passa és que realment no tenim massa esperances perquè ella mai vol veure responsabilitats en res. Ella fa les diligències perquè li ordena l'Audiència Provincial però ella sempre conclou que no té res a veure, que qui anava amb excés de velocitat és el conductor i que, per tant, ell és l'únic responsable". 

Coincidint amb el desè aniversari de l'accident, el govern valencià ha decidit recuperar el nom de Jesús per a l'estació on va passar el sinistre. El govern anterior, del PP, havia canviat el nom de l'estació i li havia posat Joaquín Sorolla.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut