La presència de toxicòmans indigna els veïns del Fòrum: "No podem conviure amb ells"

D'un any ençà, els veïns han detectat que cada vegada hi ha més gent que es punxa al carrer i que hi deixa les xeringues

Marta FreixanetActualitzat

A pocs metres dels festivals de moda i dels hotels més luxosos s'hi pot trobar la pobresa més extrema. És el contrast al sud del barri del Besòs. Un grup d'homes malviu en un terreny abandonat a tocar del Fòrum, on el 2019 la pressió veïnal va aturar la construcció d'un centre d'atenció per a menors no acompanyats.

Aleshores deien tenir massa problemes al barri, però quatre anys després asseguren que encara en tenen més. Els veïns i veïnes atribueixen aquests problemes al mal funcionament d'una sala de venipunció propera, que serveix com a dispensador de metadona i xeringues, però no ofereix un espai on injectar-se i obliga els usuaris a fer-ho al carrer.
 

Els veïns, indignats davant la situació

"Es punxen, tiren la xeringa i si els increpes és pitjor perquè et diuen de tot", diu el Pere, un veí del barri que assegura que no sap què s'ha de fer per posar solució al problema. L'Anna, una veïna de la zona, es queixa que hi ha persones que es droguen al carrer i als parcs "són alienes a la realitat i a vida de la resta".

"Tu estàs passejant i estàs sempre mirant, guaitant a veure quants drogoaddictes veus, però veus que a ells els hi és igual."

Els veïns de la zona es queixen que hi ha persones que es droguen al carrer i als parcs
Els veïns de la zona es queixen que hi ha persones que es droguen al carrer i als parcs (CCMA)

Aquesta problemàtica es veu accentuada en alguns sectors, com aquesta zona enjardinada del carrer Pierre Vilar on habitualment es poden veure persones drogant-se en unes escenes que els veïns no es cansen d'enregistrar amb els seus telèfons.

Les persones que viuen a la zona denuncien haver rebut amenaces i fins i tot haver-se punxat amb agulles. Una situació que els complica el dia a dia, i més als que tenen nens petits. "O anem cap a Poblenou o cap a Badalona, però aquí els parcs infantils estan buits perquè no hi podem anar amb la canalla", explica el Juan Antonio, veí del barri.

"Si sortim per aquí ens trobem les xeringues o el personal que s'està punxant. No podem fer vida amb ells."

La droga hi és i l'Ajuntament ho sap, per això d'aquí a unes setmanes els ha convocat a una reunió per començar a solucionar aquest conflicte, que fa tants anys que arrosseguen.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut