Teresa Jordà, amb Pere Aragonès i Laura Vilagrà al Palau de la Generalitat (ACN)

La crisi de govern per la marxa de Teresa Jordà a Madrid podria afectar tres conselleries

Pere Aragonès haurà de substituir la consellera d'Acció Climàtica, que anirà a les llistes d'ERC pel 23J, i podria fer canvis en dos departaments més que es concretarien aquesta setmana, segons ha pogut saber TV3

RedaccióActualitzat

Hi haurà canvis al govern de la Generalitat de Catalunya. Les eleccions generals del 23 de juliol anunciades per sorpresa després de les municipals tenen conseqüències en tots els àmbits de la política. També al govern català, que viurà una nova crisi a mitja legislatura i podria afectar tres conselleries, segons ha pogut saber TV3. 

I és que aquest dissabte s'ha sabut que l'actual consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, anirà a les llistes d'Esquerra a les eleccions del 23J com a número dos per la circumscripció de Barcelona, fent tàndem amb Gabriel Rufián.

La marxa de Jordà a Madrid obliga Pere Aragonès a substituir-la a Acció Climàtica, però la remodelació podria afectar dos departaments més. Els canvis es podrien concretar aviat, en els pròxims dies.

Aquesta remodelació en l'executiu d'Aragonès serà la primera després de la ruptura amb Junts, l'octubre de 2022.


Jordà, "decisiva" a Madrid

La presència de Jordà a les llistes l'ha anunciat Oriol Junqueras al Consell Nacional dels republicans, on ha reconegut la feina de la consellera abans com a alcaldessa i també com a diputada al Congrés, del 2011 al 2018.

Junqueras ha dit que la consellera serà un puntal per la candidatura a Madrid i ha avalat la tasca de Rufián al Congrés amb moments, ha dit, molt complicats.

També el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha augurat en un tuit que Jordà serà "decisiva a l'hora de defensar els drets dels catalans i catalanes al Congrés".

 

L'actual consellera és una persona de la màxima confiança del president de la Generalitat. Tant Aragonès com Junqueras valoren molt positivament la seva tasca al capdavant de la conselleria d'Acció Climàtica i creuen que la seva figura reforçarà el grup parlamentari d'ERC al Congrés dels Diputats.

Jordà farà tàndem electoral amb Gabriel Rufián a les eleccions al Congrés dels Diputats (EFE/Enric Fontcuberta)

 

 

 

ARXIVAT A:
ERCGeneralitat de CatalunyaEleccions Generals 2023 - 23J
Anar al contingut