Barcelona

La presència de nicotina en l'aire de les universitats baixa un 85% des de l'entrada en vigor de la llei antitabac

La presència de partícules de nicotina suspeses a l'aire en les universitats espanyoles ha disminuït un 85% des de l'entrada en vigor de la nova llei antitabac. Segons un estudi de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), l'aire també ha millorat un 75% en els llocs de feina, tant públics com privats.

Actualitzat

L'estudi s'ha fet en gairebé 500 dependències de vuit comunitats autònomes. Concretament, s'han estudiat els ambients, abans i després de la llei, en 114 dependències de l'administració pública, 47 universitats, 200 empreses privades i 133 establiments d'hostaleria a Catalunya, Madrid, el País Valencià, les Balears, Extremadura, Galícia, Cantàbria i la Rioja.

Comparant les mostres preses abans i després de l'entrada en vigor de la llei antitabac, l'ASPB ha conclòs que del 88% dels locals amb presència de nicotina el 2005 s'ha passat a un 56% aquest 2006. Mentre que a les oficines de les administracions i llocs de treball privats la concentració de nicotina ha disminuït un 75%, a les universitats el descens és encara més important, del 85%.

En canvi, als locals on encara es permet fumar, sobretot d'hostaleria, no s'observen millores significatives. Un altre estudi de l'ASPB mostrava, el 2004, que el risc estimat de càncer de pulmó associat a l'exposició al fum ambiental del tabac en l'hostaleria superaria els 145 morts per cada 100.000 persones.

Anar al contingut