Pla general d'una de les professores que dirigeix l'activitat sobre la higiene postural dels alumnes de 6è de l'escola Segimon Comas …
Pla general d'una de les professores que dirigeix l'activitat sobre la higiene postural dels alumnes de 6è de l'escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora, aquest dimarts. Imatge del 17 d'abril de 2018 (Horitzontal).

La presa de consciència postural entra a les aules d'Osona amb la instal·lació d'alces reposapeus

ACN Sant Quirze de Besora.-L'Associació Sala Puigverd, Sant Tomàs i el Consell Comarcal acaben d'engegar una prova pilot que pretén impulsar la presa de consciència postural entre els alumnes de Primària de cinc municipis de la comarca d'Osona. Aquest dimarts ja s'han començat a instal·lar les primeres alces reposapeus als alumnes que ho necessitaven de 6è de l'escola Segimon Comas, de Sant Quirze de Besora. Les alces, però, s'han convertit en un pretext pels escolars que els ha ajudat a reflexionar sobre si seuen bé a la cadira - amb els turmells, genolls i maluc en un angle de 90 graus-, i determinar quines actuacions duran a terme per seure millor. Des de l'Associació Sala Puigverd, Marta Prat ha explicat que la correcció postural ajuda a millorar el reg sanguini, la concentració i evita problemes que es podrien derivar en un futur com l'escurçament de la musculatura de les extremitats inferiors o actitud escoliòtica. De mitjana, els alumnes de Primària catalans es poden arribar a passar 400 hores asseguts a la cadira d'una aula.

Anar al contingut