La preparació dels atemptats del 17A, en imatges dels mateixos jihadistes

Es fan públiques imatges del sumari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, on es veuen com preparen explosius a la casa d'Alcanar

Actualitzat

S'han fet públiques diverses imatges on s'hi veuen els jihadistes de Barcelona i Cambrils durant les setmanes en què van estar preparant els explosius a la casa d'Alcanar.

En una de la vintena d'imatges que consten a la causa, es pot veure un dels joves amb una armilla d'explosius que van fabricar ells mateixos i aixecant un dit, un gest que fan els qui es consideren combatents salafistes.

Les imatges han estat recuperades per la policia durant la investigació i formen part d'una gravació. Hi apareix Younes Abouyaaqoub, autor de l'atemptat de la Rambla, manipulant un dels cilindres explosius.

Són imatges extretes del vídeo enregistrat per un telèfon mòbil i recuperat després de l'explosió.
 

 

En la imatge superior es veu l'únic supervivent d'Alcanar, Mohamed Houli, a l'esquerra; Youssef Aalla, al mig, mort en l'explosió; i Younes Abouyaaqoub a la dreta, l'autor de l'atropellament a la Rambla i que va ser mort a trets pels Mossos quatre dies després a Subirats.
 

 

 

Són els últims dies a la casa d'Alcanar, i els integrants de la cèl·lula terrorista ensenyen amb satisfacció com fabriquen el que semblen explosius units per cables i connectats a una pila.
 

 

 

 

Hi apareix també Mohamed Hichamy, abatut a Cambrils, que ensenya una granada de fabricació casolana: un cilindre ple de claus per fer de metralla.
 

 

 

 

En un altre moment, tant Youssef Aalla com Younes Abouyaqoub mostren somrients el cinturó d'artefactes enganxat al seu cos.
 

 

A banda del més d'un centenar de bombones de butà que van acumular, les imatges també mostren peròxid d'acetona assecant-se al terra d'una habitació i a l'exterior de la casa dins de fundes de coixí i de llençols.
 

 

 

És el potent explosiu que haurien estat manipulant quan va haver l'explosió de la casa.
 

 

També van gravar imatges del viatge que entre 3 i 4 dels jihadistes van fer a París el cap de setmana abans de l'atemptat.
 

 


S'hi veu un dels altres abatuts a Cambrils, Omar Hichamy, davant de la Torre Eiffel, però no tant davant del monument sinó dels llocs per on hi accedeixen els turistes i dels aparcaments d'autobusos.

 

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsJihadisme Terrorisme
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut