La BBC ha obert tota la tarda amb la mobilització del 8M a Espanya
La BBC ha obert tota la tarda amb la mobilització del 8M a Espanya

La premsa internacional es fixa en les grans mobilitzacions feministes d'Espanya

Actualitzat

Hi havia convocatòries a 177 països de tot el món, però la mobilització amb motiu de la vaga feminista es preveia que aplegaria molta gent a Espanya. S'esperava multitudinària a les principals ciutats després d'una setmana en què el pols de la convocatòria ha anat prenent intensitat.

Preveient aquest ambient, la premsa de tot el món s'ha fixat en el que passava a Espanya per reportar minut a minut el desenvolupament de la jornada.

La BBC ha vist com s'omplien les places de les ciutats i ha decidit obrir la portada de la seva edició digital amb una notícia titulada "Treballadores espanyoles en vaga feminista". La cadena pública britànica ha explicat que es tractava d'una mobilització sense precedents per denunciar la desigualtat de gènere i la discriminació per raó de sexe.

Encara al Regne Unit, "The Guardian" ha destacat que la mobilització ha aplegat 5,3 milions de persones. I el "Telegraph", que també ha definit la vaga com una jornada sense precedents, ha posat de relleu que s'hagin convocat manifestacions a diverses ciutats.

A França també hi ha hagut manifestacions, però les espanyoles han captat l'atenció de "Le Monde", que titulava que "A Espanya, les dones fan vaga per aturar el món".

I fora d'Europa, la nord-americana CNN ha publicat un article destacant l'assistència massiva de dones als carrers de moltes ciutats espanyoles.

Al sud del continent americà, el diari argentí "La Nación" ha assegurat que el 8M espanyol ha estat històric i quedat captivat per la multitud i també pel lila amb què s'han tenyit les manifestacions.

ARXIVAT A:
8MFeminisme
Anar al contingut