La premsa internacional es fa ressò de la manifestació a Madrid pel dret a decidir

Alguns dels mitjans internacionals que han compartit cròniques des de Madrid són "The Guardian", Euronews, Al-Jazeera o "The Washington Post"

Actualitzat

La premsa internacional també s'ha fet ressò de la manifestació pel dret a l'autodeterminació a Madrid d'aquest dissabte.

El primer mitjà que ha parlat de la concentració ha estat el britànic "The Guardian", que dissabte al migdia ha titulat "Madrid es prepara per a la gran marxa independentista catalana". A la notícia, expliquen que centenars d'autocars han sortit aquest matí des de Catalunya i altres parts d'Espanya per portar als participants de la manifestació. També aprofiten per posar en context els seus lectors. Expliquen que Puigdemont no pot anar-hi perquè "viu en un exili autoimposat a Bèlgica després de fugir d'Espanya per no ser detingut", mentre que 12 líders catalans són jutjats pel procés independentista.

 

 

El principal canal de notícies del món àrab, Al-Jazeera, se n'ha fet un important ressò. Han titulat la seva crònica com "Manifestació massiva a Madrid contra el judici dels líders separatistes catalans". Han remarcat que es tracta d'una imatge molt inusual a la capital espanyola, on el centre de la ciutat "estava impregnat de vermell, groc i blau, els colors de la bandera 'estelada' del moviment independentista català". També han realitzat una connexió en directe amb el seu enviat especial, David Chater.


Molts mitjans han compartit en les seves pàgines webs la crònica de The Associated Press amb el títol "Manifestants a Madrid donen suport als separatistes catalans en judici". Ho ha publicat, per exemple, els americans "The Washington Post", Fox News o "The Miami Herald". Expliquen que la manifestació que tenia com a lema "L'autodeterminació no és un crim" ha omplert els carrers de la capital alhora que comparteixen les diferents xifres d'assistents, 120.000 segons els organitzadors i 18.000 segons la policia.

 

 

Euronews, per la seva banda, publica una notícia firmada conjuntament amb l'agència Reuters. A la notícia, titulada "Milers de separatistes catalans protesten a Madrid", opinen que "la crisi catalana serà monumental en les properes eleccions d'abril". Ho diuen perquè, segons expliquen, "els tres partits de dretes", Partit Popular, Ciutadans i Vox, "han demanat al govern que adopti una posició més ferma amb els separatistes", mentre que el president Sánchez també "és probable que necessiti el suport dels partits catalans per obtenir majoria parlamentària, segons les enquestes".

 

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut