Cameron en una punta de la taula amb la mirada perduda en un moment d'aquesta última cimera europea. (Foto: EFE)
Els rotatius britànics creuen que el fracàs de Cameron evidencia un canvi en els equilibris de poder en la Unió. (Foto: EFE)
Brussel·les

La premsa britànica llegeix el fracàs de Cameron en la croada contra Juncker com un pas ferm cap a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea

La premsa britànica llegeix el fracàs de Cameron en la croada contra Juncker com un pas ferm cap a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea

Redacció / TV3Actualitzat

La premsa britànica prediu que el Regne Unit acabarà sortint de la Unió Europea, després de la designació, aquest divendres, de Jean-Claude Juncker com a nou president de la Comissió Europea malgrat la croada contra ell que ha fet el primer ministre britànic David Cameron, que considera el líder dels populars europeus com un federalista de tota la vida.

El veto britànic havia funcionat en moltes ocasions per bloquejar candidats a la Comissió que no li agradaven. Aquesta vegada, però, això es va acabar i hi ha unanimitat a les portades dels diaris londinencs en el fet que el fracàs de Cameron farà encara més difícil que els britànics vulguin continuar a la Unió. Tant els rotatius més europeistes com els més euroescèptics consideren que l'aïllament del líder britànic en la cimera europea evidencia un canvi en els equilibris de poder en la Unió. 

El premier britànic insistia poc després d'encaixar la derrota que l'única manera de continuar dins la Unió Europea serà reformant-la des de dins. Mentrestant la resta de líders, per evitar fer més sang, van llançar-li un flotador perquè s'hi aferrés: admeten que la Unió Europea pot avançar a diferents ritmes i que els britànics poden avançar pel carril més lent.

De fet, Cameron s'ha compromès a convocar un referèndum sobre la permanència a la Unió Europea el 2017, si guanya les eleccions de l'any que ve.

Anar al contingut