La precarietat dels temporers, la feina de la dona a la vinya i el vi a la guerra del Líban competiran al Most 2022

ACN Vilafranca del Penedès - El Most - Festival Internacional de Cinema del Vi reuneix enguany a competició films que tracten diverses problemàtiques socials entorn el sector vinícola. La precarietat dels temporers i la infravalorada feina de les dones a la vinya són dos dels temes que afrontaran les obres seleccionades per competir a la secció internacional Collita. També s'hi han programat produccions que analitzen el paper del vi en el conflicte bèl·lic del Líban o que aprofundeixen en el potencial de Geòrgia com a país capdavanter en producció vinícola. De fet, Geòrgia és el país convidat d'aquesta edició. En conjunt, el Most reunirà 39 obres de nou països diferents en una edició que se celebrarà del 3 al 13 de novembre al Penedès, i del 23 al 27 al Priorat.

Entre els títols de Collita revelats aquest dimecres per la direcció del festival, hi ha les espanyoles 'As rebeldes do viño', de Déborah Vuckusic ; 'La vid(a), d'Ezequiel Comesaña; i 'Y la viña también', d'Irene Guede.

Des de França arriba 'Les raisins de la misèrie', d'Ixchel Delaporte i Oliver Toscer, mentre que també s'ha programat el film danès 'Terroir to Table', de Rasmus Dinesen. La georgiana 'Georgia Homeland of Wine', d'Alexander Gabunia, i la libanesa 'Wine and War', de Mark Johnston, completen l'avançament de la programació.

Anar al contingut